Çeşme'de Turizm Haftası Buruk Başladı - Son Dakika
Yerel

Çeşme'de Turizm Haftası Buruk Başladı

Çeşme\'de Turizm Haftası Buruk Başladı

Bu yıl da 15-22 Nisan tarihleri arasındaki Turizm Haftası kutlamaları Çeşme’de önce kortej yürüyüşü ardından da Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çeşme Kalesi’nde verilen kokteylle start aldı.

16.04.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl da 15-22 Nisan tarihleri arasındaki Turizm Haftası kutlamaları Çeşme'de önce kortej yürüyüşü ardından da Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çeşme Kalesi'nde verilen kokteylle start aldı. Ülke genelinde bu yıl 38. kez kutlanan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Çeşme şehir merkezi girişindeki Yağhaneler Meydanı'ndan başlayıp, İnkılap Caddesi üzerinden devam ederek Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Meydanda yapılan kutlamalara başta Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf Odası Başkanı (ÇESO) Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Hakkı Kocakara olmak üzere siyasi parti, turizm sektörü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Animasyon Bölümü'nden bir öğrencinin gösterisiyle başladı.

KATILIM YOK DENECEK KADAR AZDI

Türkiye ve dünya turizminin sayılı markalarından Çeşme'de Turizm Haftası kutlaması her geçen yıl kan kaybetmeye devam ediyor. Daha bir kaç yıl öncesine kadar görsel bir şölen havasında gerçekleşen ve ilçede gerçek anlamda yaz sezonunun habercisi olma niteliği taşıyan Turizm Haftası kutlamaları esnafın ilgi göstermemesi nedeniyle sönük geçiyor. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Kaymakam İnci Sezer Becel ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç bu ilgisizliğe vurgu yaparak adı turizmle özdeşleşmiş Çeşme'de böyle bir turizm startı verilmesini kınadılar. Belediye Başkanı Dalgıç ile Kaymakam Becel önümüzdeki yıldan itibaren bu kutlamaların bir ortak sinerjiyle kutlanıp, tam bir karnaval havasında geçmesi gerektiğini belirttiler.

6 BİN 800 YATAKLA TURİZM OLMAZ

Törende Kaymakam İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ile ÇESO Başkanı Osman Köfüncü günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Kaymakam Becel'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, "Coşkulu bir şekilde bu haftaya girmeyi arzu ederdik. Sezon öncesinde ÇEŞTOB olarak 5'i yurt dışı, 3'ü yurt içi olmak üzere 8 fuara katıldık. Yurt dışında bize 'Yatak sayınızı artırın' dediler. Yurt içinde ise yoğun ilgi gördük. Çeşme sezonu neden kısa? Çünkü yatak sayımız 6 bin 800. Bu sayıyla gerçek anlamda turizm yapılamaz. En kısa sürede bu sayının artırılması gerek. Küçük otellerle, butik otellerle yabancı turiste hitap edilemez. Yıllardır yatırımcının önünün açılması gerektiğini söylüyoruz. Bölge planlarımızın çıkmasını istiyoruz ama olmuyor. Bu sezona yeni bir belediye yönetimiyle giriyoruz ve umutluyuz. Bakanlıklarla ilişkilerin geliştirilmesi gerekiyor. Termal Turizm Sağlık Merkezi TETUSA bir an önce devreye girmeli. Yoksa 2-3 aylık turizm kazancıyla geçinemeyiz. Her zaman söylüyorum. Geriye bakarak, karamsarlıkla hareket edemeyiz. Artan rekabet koşullarında hep birlikte, el ele olmalıyız. Çeşme gerçekten bir cennet. Her yıl emlak artış değerlendirmelerinde Çeşme hep ilk beş arasında. Yeter ki değerini bilelim" diye konuştu.

DALGIÇ: YATIRIMCININ ÇİMENTOSUNU SIRTIMDA TAŞIRIM

Çeşme'nin ortak sıkıntısının yatak sayısı olduğunu, bunun tek nedeninin ise yatırım alanlarının önünün kapatılmasından kaynaklandığını vurgulayan Belediye Başkanı Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada, 'Bunun sorumlusu bakanlıklardır, belediyedir, müdürlüklerdir' demiyorum. Bizim temel görevimiz, bu alanları turizm yatırımcısına kazandırmak. Ben bu mikrofondan, yatırımların önünün açılmasıyla ilgili bütün ekip arkadaşlarım ve sektörün bütün temsilcileriyle birlikte çalışacağımızın sözünü veriyorum. Çeşme'mize yatırım yapacak herkesin çimentosunu da sırtımızda taşırız. Bunu açıkça beyan ediyorum. Bundan önceki bütün çalışmalarımızda da zaten bunu göstermiştik."

GEREKİRSE BAKANLIK KAPISINDA YATACAĞIZ

Çeşme'nin çok dolu bir bölge ve inanılmaz bir coğrafya olduğunun altını çizen Muhittin Dalgıç, "Sezonun kısalığından şikayet ediyoruz. Aslında şikayet etmeye hakkımız yok. Bundan sonra hem belediye, hem de Çeşme halkı olarak hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Çeşme markası çerçevesinde sezonu uzatmak, yatırımların da önünü açmak öncelikli görevimizdir. Kolaycılığa hiçbir zaman kaçmayacağız. Sokaktaki vatandaşımız da, esnaf da, belediye de, belediye başkanı da kolaycılığa kaçmayacak. Buraya turist getirilmesiyle ilgili, tanıtımla ilgili olarak sektör temsilcileri öncülük yapacak. Biz belediye olarak sadece hamilik yapacağız, onların önünü açacağız. Samimi söylüyorum, bu konuda ilgili, bilgili, yetkili ve yetenekli insanlara görev vereceğiz. Çeşme olarak topyekun ayağa kalkmak zorundayız. Yoksa her yıl bu mikrofonlardan, '6-7 bin yatağımız var, sezonumuz kısa, nasıl olacak bu işler?' demeyi sürdürürüz. Artık bu böyle gitmeyecek. Belediye olarak turizm yatırım alanlarının önünü açmak için gerekiyorsa bakanlıkların kapısının önünde yatacağız. Birlikte Ankara'ya gidilmesi gerekiyorsa, Çeşme olarak birlikte gideceğiz. Bu dileklerimle sezonun bütün esnafımıza ve turizmden geçimini sağlayan diğer hemşehrilerimize turizm haftasının hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum."

BİR GÜNLÜK DEĞİL 100 YILLIK KAZANCI DÜŞÜNELİM

Turizmdeki dünya kriterlerinin Çeşme için de uygulanmasını arzu ettiğinin ve bu kriterlerin hiç bir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını bir kez daha çizen Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Bir konuyu daha unutmamak lazım. Sahip olduğumuz değerleri pazarlarken, özünü kaybetmememiz gerekiyor. İlçemiz, sakin, doğal, huzurlu olduğu için tercih ediliyor. Bu yapıyı bozacak yapılaşmadan, plansız büyümeden, kargaşadan uzak durmamız gerekiyor. Bir günlük değil 100 yıllık kazancı dikkate alarak hareket etmemiz son derece önemlidir. ve bunu dünya ölçeğinde turizm yapan yerler nasıl yapıyorsa, o kriterlere uygun olarak, insanı öne planda tutarak planlama yapmamız gerekiyor. Çok zengin bir doğaya sahip olan ilçemizin, hak ettiği yere koşar adımlarla ilerlemesini ve 2014 yılının tüm halkımız için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme'de Turizm Haftası Buruk Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement