Çeşme'deki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Çeşme'deki Kuvvetli Yağış

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, ilçedeki 200'den fazla ev ve iş yerinin zarar görmesine neden olan kuvvetli yağış sonrası yaraları önemli ölçüde sardıklarını bildirdi.

25.02.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, ilçedeki 200'den fazla ev ve iş yerinin zarar görmesine neden olan kuvvetli yağış sonrası yaraları önemli ölçüde sardıklarını bildirdi.

Becel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin 36 saat kesintisiz yağışa maruz kaldığını, Alaçatı, Fevziçakmak bölgesi, Ilıca Deresi yatağı ve yerleşim kotunun düşük olduğu bölgelerde hasar oluştuğunu söyledi.

Yaşanan doğal afet nedeniyle 200'den fazla ev ve iş yerinin zarar gördüğü bilgisini veren İnci Sezer Becel, 200'ün üzerinde personelin çok sayıda araçla olaya müdahale ettiğini kaydetti.

Yaraları önemli ölçüde sardıklarını dile getiren Becel, şöyle konuştu:

"36 saat kesintisiz yağış oldu, 168 kilogram yağış aldık. Dün gün boyu su tahliye çalışmaları devam etti. Önce dereninin denize kavuşması sağlandı. Sonra bahçe evlerdeki suların tahliyesi başladı. DSİ'den, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen ekipler alanda tespit yapıp çalışmalarını tamamladılar. Yazlıkçılara da durumu önlem almaları açısından duyurduk. Büyük ölçüde sorunu çözdüğümüzü düşünüyorum. Bahçe ve evlerdeki suların tahliyesi sürüyor."

Zarar gören otel ve iş yerlerinin büyük bölümünün sigortalı olduğunu, evleri zarar gören vatandaşlarla ilgili de tespit yaptıklarına değinen Becel, ihtiyaç sahiplerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veya belediye kanalıyla yardım yapılabileceğini aktardı.

Kuvvetli yağış beklendiğine ilişkin günler öncesinden duyuru yaptıklarını ifade eden Becel, "Şahısları uyardık, yerleşimi değiştirmemiz mümkün değil. Çok kısa sürede yağmur aldı, neresi bu yağışı almış olsa aynı durumla karşı karşıya kalırdı" ifadelerini kullandı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise toparlanmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Hafta sonuna kadar su tahliye işlemleri tamamlanır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çeşme'deki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement