Çetin, Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Çetin, Adaylığını Açıkladı

Çetin, Adaylığını Açıkladı

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Bilal Çetin, adaylığını doğup büyüdüğü Kınık’ta açıkladı.

19.02.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Bilal Çetin, adaylığını doğup büyüdüğü Kınık'ta açıkladı. Çetin, "7 Haziran seçimleri kritik bir seçim. Bu seçimde AK Parti olarak 400 milletvekili ile Meclis'e girmeliyiz. Ben milletimize ve İzmir'li hemşehrilerimize bu konuda sonuna kadar güveniyorum" dedi.

AK Parti Kınık İlçe Binası'nda aday adaylığını açıklayan Bilal Çetin'in adaylık açıklamasına AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet ile çok sayıda partili katıldı. 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Çetin, "7 Haziran seçimleri kritik bir virajdır. AK Parti olarak girdiğimiz 9 seçimi başarıyla kazandık. 10. Seçimi de kazanacağız inşallah. Ancak seçimleri kazanmak yetmez. 10 Ağustos'ta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan milletin cumhurbaşkanı olarak seçtik. Recep Tayip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasının ardından Başbakanlık koltuğuna oturan Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu bayrağı daha yukarılara taşımak için gece gündüz çalışıyor. Koşan ve koşturan bir cumhurbaşkanı ile koşan ve koşturan bir başbakan var. 7 Haziran seçimleri neden önemli? AK Parti olarak seçimlerde 400 milletvekili çıkartacak çoğunluğa ulaşmamız lazım. Çünkü, Haziran seçimlerinden sonra Başkanlık Sistemi'ne geçerek Recep Tayip Erdoğan'ı milletin başkanı yapmamız gerekir."dedi.

PARALEL İLE MÜCADELE İÇİN ÖNEMLİ

AK Parti hükümetlerini devirmek için Gezi Parkı eylemlerinin ardından 17-25 Aralık operasyonlarının yapıldığını anlatan Çetin, "Bütün bunların hedefi Türkiye'nin ilerlemesini engellemek içindir. Bütün bunlar AK Parti iktidarını devirmek, Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için. Paralel yapı diye bir yapı ortaya çıktı. Bu yapı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere bakanlarımızı dinlemişler. Hatta benim telefonlarımı bile dinlemişler. Kardeşim sen benim telefonlarımı neden dinlersin? Ne hakla dinlersin? Ama bunlar böyle alçak ve böyle vatan haini insanlar"diye konuştu.

İZMİR CHP'NİN KALESİ DEĞİL

İzmir'e AK Parti iktidarları döneminde büyük yatırımların yapıldığına dikkat çeken Çetin, "İzmir her şeyin en güzelini hak ediyor. Hatta İzmir daha fazlasını hak ediyor. İzmir demokrasinin kalesidir. İzmir CHP'nin ve solun kalesi değildir. İzmir'in en büyük talihsizliği CHP'li bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın olmasıdır. İzmir 30 Mart seçimlerinde büyük bir fırsatı kaçırdı. Ancak Kınık'lılar Sadık Erdoğdu'yu seçerek AK Parti'li belediyecilik anlayışı ile tanıştı. Kınık gibi Ödemiş, Menderes, Selçuk, Torbalı ve Kemalpaşa'da AK belediyecilik ile tanıştı." dedi.

İZMİR VE BAKIRÇAY'A BORCUM VAR

AK Parti aday adayı Bilal Çetin, yaptığı konuşmada Poyracık'ta doğup büyüdüğünü, Bergama Lisesi'nde okuduğunu belirterek, "Bilal Çetin bu toprakların çocuğudur. Bilal Çetin, Bakırçay'ın ve İzmir'in havasını koklayarak büyümüştür. Bakırçay'ın verimli topraklarında yetişen her çocuk gibi Bakırçay'da hem balık tuttuk,hem de tarlalarımızı suladık. Bakırçay ve İzmir'in bizim hayatımızda önemli yeri vardır. Bakırçay ve İzmir'e borcumuz var. Artık bu borcumuzu ödeme zamanı geldi. Bakırçay ve İzmir için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız" dedi.

ANKARA TECRÜBEMİZİ HİZMETE ÇEVİRECEĞİZ

Ankara'da Meclis'te gazetecilik yaptığını, Başbakan Yardımcılarına danışmanlık yaptığı ve Meclis ile bürokrasiyi yakından tanıdığını anlatan Çetin, "Ankara tecrübemizi Bakırçay ve İzmir için hizmete dönüştürmek istiyorum. Meclis'te kanun nasıl yapılır, soru önergesi nasıl verilir, İzmir'in sorunlarını çözümüne yönelik yasal adımlar nasıl atılır bunları çok iyi biliyorum. Başbakanlık'ta Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan gibi üç önemli bakanın bana güvenmesi ile onlara danışmanlık yaptım. Bütün bu tecrübelerimi, Kınık, Bergama Dikili, Aliağa, Ödemiş, Bayındır, Tire ve Kiraz için bütün İzmir için hizmete dönüştürmek istiyorum" diye konuştu.

GAZETECİ VE HUKUKÇU

İzmir Kınık Poyracık doğumlu olan Çetin ilk ve orta öğrenimini Poyracık'ta liseyi ise Bergama Lisesinde okudu. Ankara Üniversite'si Hukuk Fakültesi mezunu olan Çetin, Ankara'da Yeni Asya, Vakit ve Yeni Şafak Gazetesi başta olmak üzere 18 yıl aktif gazetecilik ile TRT başta olmak birçok televizyon ve radyoda program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri görevinde Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve son olarak Yalçın Akdoğan'ın basın danışmanlıkları görevinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çetin, Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement