Çetin Doğan: AİHM Başvurumu Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Çetin Doğan: AİHM Başvurumu Kabul Etti

Balyoz Davası'nın 93.duruşmasında söz alan tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan adil yargılanmadıkları gerekçesiyle AİHM'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğini, bu konuda AİHM'in hükümete soru sorduğunu ve cevap beklediğini...

04.05.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nın 93. duruşmasında söz alan tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan adil yargılanmadıkları gerekçesiyle AİHM'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğini, bu konuda AİHM'in hükümete soru sorduğunu ve cevap beklediğini söyledi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 93. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 104 tutuklu sanık katıldı.

Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Koramiral Kadir Sağdıç ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 146 tutuklu sanığın katılmadığı duruşmada 3 tutuksuz sanık da hazır bulundu. İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise duruşmaya katılmadı.

AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI

Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken duruşmaya avukatlardan katılan olmadığını belirtti. Dün mütalaaya karşı savunma yapan 14 tutuklu sanığın avukatı Haluk Pekşen'in bugün de savunmaya devam edeceğini söylediğini belirten Ömer Diken, "Haluk Bey neden gelmedi bilen var mı? diye sordu. Tutuksuz sanık Ayhan Gümüş, "Avukatım Haluk Bey bugün duruşmaya geleceğini söylemişti ancak neden gelmediğini ben de bilmiyorum" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Diken, sanık Gümüş'e avukatını arayarak gelip gelmeyeceğini öğrenmesini aksi takdirde duruşmaya kapatacağını belirtti.

ÇETİN DOĞAN AİHM BAŞVURUMU KABUL ETTİ

Bu arada duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan bugün bir gazetede yer alan 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Çetin Doğan'ın başvuru dilekçesini kabul etmedi' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunun yanıltıldığını belirtti. Çetin Doğan adil yargılama konusunda AİHM'in başvurusunu kabul ettiğini bu konuda AİHM'in hükümete yargılamayla ilgili soru sorduğunu ve hükümete belli bir süre verildiğini söyledi. Çetin Doğan AİHM'in Fransızca olan kararını tercüme edildikten sonra da mahkemeye sunacaklarını ifade etti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken ise kararın çevirisinin yapıldıktan sonra mahkemeye vermelerini söyleyerek "O zaman bununla ilgili yapabileceğimiz birşey var mı diye bakarız ve değerlendiririz" dedi.

DURUŞMA AVUKATIN MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMASI İLE DEVAM EDİYOR

Sanık Ayhan Gümüş avukatını aramak için duruşma salonundan ayrılırken Mahkeme Başkanı Diken duruşmaya ara verdi.

Duruşmaya verilen arada avukatının yolda olduğunu ve duruşmaya katılacağını öğrenen tutuksuz sanık Gümüş bu bilgileri mübaşire iletti. Aranın ardından duruşmaya katılan avukat Haluk Pekşen, mütalaaya karşı savunmasını yapmaya başladı. Duruşma avukat Pekşen'in mütalaaya karşı savunmasını yapması ile devam ediyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çetin Doğan: AİHM Başvurumu Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement