Çetin Doğan: "Türkiye 'Paralel Yapının' Üzerine Gitmedikçe Hiçbir Sorun Çözülemez" - Son Dakika
Güncel

Çetin Doğan: "Türkiye 'Paralel Yapının' Üzerine Gitmedikçe Hiçbir Sorun Çözülemez"

Çetin Doğan: "Türkiye \'Paralel Yapının\' Üzerine Gitmedikçe Hiçbir Sorun Çözülemez"

“Orduya Kumpas” iddialarına ilişkin soruşturmada ifade veren emekli Orgeneral Çetin Doğan “Türkiye ‘paralel yapının’ üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez” dedi.

29.09.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Orduya Kumpas" iddialarına ilişkin soruşturmada ifade veren emekli Orgeneral Çetin Doğan "Türkiye 'paralel yapının' üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Milli orduya kumpas kuruldu" sözleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Balyoz davasında 20 yıl hapse çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan savcılığa ifade verdi. İfade işleminin ardından Doğan, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Paralel yapının üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, "Evvela ifade vermeye gelmekle tereddüt etmiştim. Avukatım Hüseyin Ersöz, savcının ciddi olarak kumpası araştırdığını söylemesi üzerine geldim" dedi.

Balyoz davasının genişletilmesine ilişkin taleplerinin incelendiğini hatırlatan Doğan, "Doğrudan doğruya hangi polisler hangi belgeyi çarptırmışlar, nereden almışlar, nasıl yapmışlar bunu ortaya koyduk. Sahte Balyoz Darbe Planı'nı kurgulayanların parmak izlerini ortaya koyduk. Kurgulayanlar doğrudan doğruya bu darbe planında yer alanlardır" diye konuştu.

"KİŞİSEL DAVAMIZ ÖTESİNDE VATANA İHANET VAR"

Bunların bir kısmının görevli polis memurları olduğunu iddia eden Doğan, "Bunların hakimleri, savcıları var. Bilinen 'paralel yapı' var. Türkiye 'paralel yapının' üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez. Biz bunu bireysel bir dava olarak değil, ulusa ve Türk adaletine yapılmış bir suikast olarak görüyoruz. Verdiğimiz belgelerin üzerine ciddiyetle gidilirse paralel yapının doğrudan doğruya çökmesine yol açacak sonuçlara varacağız. Sayın savcımız yerinde kaldığı sürece ağırlık verirse kısa zamanda sonuçlandırma imkanı olur. Bu bizim kişisel davamız ötesinde vatana ihanet var" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPI BELLİ MERKEZLERDEN EMİR ALAN BİR YAPI"

Sahte planlara gerçeklik kanısı uyandırmak için milli planların yabancıların eline verildiğini iddia eden Doğan, "Paralel yapıdan kastınız nedir?" şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi:

"Devlete paralel bir yapılanma. Devletin içerisinde hiçbir siyasal sorumluluğu olmayan belli bir kesimin yetiştirilip yerleştirilmiş olması. Bu paralel yapı devlet organlarında çöreklenmiş, belli merkezlerden emir alan, onun dediklerini dinleyen, kumpaslar kuran bir yapı, paralel yapıdan anladığım bu."

"BÜTÜN PARTİLER İŞBİRLİĞİ YAPILMASI LAZIM"

Polislerin sicil numaralarını ve isimlerini savcılığa verdiğini belirten Doğan, "Taşların yerine oturması lazım, siyasi münazaralar güdülmeden bütün partiler işbirliği yapması lazım. İktidar muhalefet el birliği ile beraber üzerine giderek Türkiye'nin üzerindeki belayı kurtarmak lazım. Ne halde olduklarını görüyoruz. Yargıtay'da bir takım daireleri görüyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çetin Doğan: 'Türkiye 'Paralel Yapının' Üzerine Gitmedikçe Hiçbir Sorun Çözülemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement