Çetkoder Başkanı Göktaş: Ramazan Fırsatçılığı Yapanlarla Mücadele Ettik - Son Dakika
Güncel

Çetkoder Başkanı Göktaş: Ramazan Fırsatçılığı Yapanlarla Mücadele Ettik

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yurt genelinde gönüllü ekipler kurarak Ramazan fırsatçılığı yapanlarla mücadele ettiklerini belirtti.

28.07.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yurt genelinde gönüllü ekipler kurarak Ramazan fırsatçılığı yapanlarla mücadele ettiklerini belirtti.

alışmalar hakkında açıklama yapan Göktaş, gönüllü ekiplerle yapılan çalışmalar neticesinde, tüketicilere hileli mal satan, fiyatlarda oynama yapan, haksız kazanç temin eden, sahte indirim tuzağı kuran, toplamda 187 iş yeri hakkında ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

-"140 İŞ YERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"-

Göktaş, halkın hijyenik koşullarda yemek yemesini teminen, yapılan denetlemelerde, lokanta, patiseri, fırın, ciğerci, kebapçı, köfteci, dönerci gibi çok sayıda gıda üretimi yapan 140 iş yeri hakkında da, hijyen koşullarını taşımadıkları ve yürürlükteki mevzuatlara aykırı çalıştıkları hususlarında ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduklarını vurguladı.

Göktaş, "Ramazan ayı boyunca, yenilen içilen gıda maddeleri için halkı sürekli uyardık, içindeki katkı maddelerine karşı uyardık, etiketlerinde olması gereken hususlar için uyardık ve bu uyarılarımız karşılığında bize 78 ihbar geldi, bu ihbarlardan 53'ünde yasalara aykırı hususlar tespit ettik bununla da ilgili ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduk. 6 iş yeri kapandı, 8 iş yerine süre tanındı, 110 iş yeri için idari para cezası uygulaması yapılmasını temin ettik. Çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

-"PİYASA YANGIN YERİ MİLLETİN ALIM GÜCÜ YOK"-

Ramazan ayını buruk geçirdiklerini vurgulayan Göktaş, "Milletin ekonomik gücü tamamen çökmüştür. Piyasa yangın yeri milletin alım gücü yoktur. Millet çoluk çocuğuna alış verişi bile düzgün yapamamakta, borçla, kredi kartı ile borçlanarak yamaya çalışmaktadır. Memuru, işçisi perişandır. Emeklisi açlıkla açıklıkla mücadele etmektedir. Piyasa yangın yeridir. Neye elinizi uzatsanız eliniz yanmaktadır. İşi olup halinden memnun olan yoktur. Esnaf, ticaret erbabı halinden memnun değildir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çetkoder Başkanı Göktaş: Ramazan Fırsatçılığı Yapanlarla Mücadele Ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement