Çevre Bilinci İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Güncel

Çevre Bilinci İçin Bir Araya Geldiler

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan ve 5 bin kadına çevre kirliliğiyle mücadele konusunda eğitim verilmesi planlanan 'Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi'nin paydaşları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde bir araya geldi.

29.09.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moderatörlüğünü Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Tümerdem’in yaptığı toplantı, projenin paydaşları olan İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap, KORUNCUK Vakfı’ndan Kerim Urallı, Türk Kızılayı’ndan Dr. Serdar Hepgül, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Başkanı Abdullah Aydın, Liman Huzurevi Kurucusu Dr. Havva Öztürk, Biruni Labratuarları’ndan Bilge Turhan’ın katılımı ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Zeytinburnu Belediyesi'nin koordinasyonunda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ÇEVKO Vakfı ortaklığında hazırlanan "Evlerden Evrene Çevre Bilinci" projesiyle 5 bin ev kadınına eğitim verilecek. "Evlerden Evrene Çevre Bilinci" projesiyle ev kadınlarına çevre bilinci kazandırılması ve sosyal destek sağlanması amaçlanıyor.

Projenin danışmanlarından Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, toplantıda yaptığı konuşmada, “Biliyoruz ki öğrencilerimiz sahada yapılan projelerde ciddi anlamda çalışarak ve koşturarak büyük işlere imza atıyorlar. Zeytinburnu Belediyesi ile yapacağımız Evlerden Evrene Projesi ile Türkiye’ye çok büyük bir girdiye sahip olacağımızı düşünüyorum’’ dedi.

Hayatı boyunca çevreye çok önem vererek yaşadığını belirten Doç. Dr. Özyaral, “Hangi ürünü yetiştirirseniz yetiştirin, sokakta nefes alamıyorsanız, eve gittiğinizde yemek bile yiyemiyorsanız, camızınızı açtığınızda hava bile açamıyorsanız hepsi çöptür. Dolayısıyla önce hayatımızı kurtarmanın yoluna bakıyoruz” diye konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap ise, çevre faaliyetlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu nedenle de ailenin temelinin hanımlar, anneler olduğunu bildikleri için ev hanımlarına ve çalışan hanımlara ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci’ isimli bir eğitim projesi hazırladıklarını söyledi. Kasap, “Bu proje için de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile iş birliği programına girdik. Proje kapsamında da 5 bin tane hanıma çevre, ayrışım, temizlik ve hijyen konusunda eğitim vereceğiz. Projenin ilk aşaması Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde olacak, ikinci aşaması ise Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Programın sonunda ise, eğitimin ne kadar etkili olabildiğini değerlendirmek için 2 ila 3 kategoride düzenlenen ödüllü yarışmamız olacak’’ dedi. 

PENBE KOÇ

Çevre Bilinci İçin Bir Araya Geldiler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre Bilinci İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement