Çevre Bilinci İçin Plajda Temizlik - Son Dakika
Güncel

Çevre Bilinci İçin Plajda Temizlik

Çevre Bilinci İçin Plajda Temizlik

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Uğur Koleji'nin ortaokul öğrencileri, ilçe belediyesinin temizlik ekipleri önderliğinde halk plajını temizledi.

05.11.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Uğur Koleji'nin ortaokul öğrencileri, ilçe belediyesinin temizlik ekipleri önderliğinde halk plajını temizledi. Öğrencilerde sosyal sorumluluk duygusunun gelişmesi amacıyla okul tarafından düzenlenen etkinlikte, plajdan yaklaşık 10 torba çöp toplandı.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri önderliğinde bu sabah düzenlenen etkinlikte, 100 ortaokul öğrencisi, Uzunyalı plajında bir araya geldi. Marmaris Beledisi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, önce çocuklara çevre konusunda bilgi verdi. Ünlü, "Çevre temizliği, çevrenin kirletilmemesi bilincinin aşılanmasıyla başlar. Bizler çevreyi öncelikle kirletmemeyi öğrenmeli ondan sonra temizlemeliyiz. Sizler de genç yaşta böyle bir projeyle bizlere geldiğinizde çok memnun olduk. Sizler iş gücü olarak değil bilinç kazanmak için buradasınız. Birazdan temizliğe başladığımızda çok çeşitli kirleticilerle karşılaşacaksınız. Biz temizlik işleri olarak ağırlıklı olarak teneke ve cam içecek şişeleri, plastik poşet ve pet şişelerle kirletilen bir sahille karşılaşıyoruz. Ayrıca en büyük düşmanımız sigara izmaritleri. Hem ufak, hem de kuma çok kolay karışıp kamufle olabiliyor ve doğada yok olması yıllar sürüyor. Birazdan sahil boyu bu maddeleri toplayacağız. Umuyorum ilerleyen günlerde daha temiz bir çevrede yaşamak sizlerin bilinçlenmesi ile mümkün olacak" dedi.

Bilgilendirmenin ardından belediye temizlik işçileri, öğrencilere eldiven ve çöp torbası dağıttı. Öğrenciler sahil boyu kumsaldaki atık maddeleri topladı. Temizlik sonunda yaklaşık 10 torba çöp toplandı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevre Bilinci İçin Plajda Temizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement