Eskişehir'de Çevre Duyarlılığını Pankartla Sağlıyorlar - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Çevre Duyarlılığını Pankartla Sağlıyorlar

Eskişehir'de çevreye saygılı olma konusunda vatandaşların dikkatini çekmek üzere insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalara bırakılan pankartlar herkesin ilgisini çekiyor.

17.09.2014 11:27  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZ AÇIK -  Eskişehir Kent Konseyi "Temiz Eskişehir" Çalışma Grubu'nun çevreye saygılı olma konusunda vatandaşların dikkatini çekmek üzere insan yoğunluğunun en fazla olduğu noktalara koyduğu pankartlar herkesin ilgisini çekiyor.

Grubun başkanı Dr. Günseli Naymansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevreye saygılı olma konusunda halkın farkındalığını arttıracak mesajların yer aldığı ayaklı pankartlarıN yaklaşık iki hafta önce kenttin yoğun yerlerine bırakıldığını kaydetti.

Bu konuda çok iyi geri dönüşler aldıklarını ifade eden Dr. Naymansoy, şöyle konuştu:

"Bu pankartlarda yer alan fotoğraflar tamamen Eskişehir'den örnekler sergiliyor. Eskişehir'i 'Kültür Kenti' sıfatına uygun hale getirmek için çaba göstermek üzere yola çıktık ve halkın konuya ilgisini çekmek istiyoruz. 'Bana ne?' demekten vazgeçmeli ve çöp atanları, yere tükürenleri ve küfredenleri uyarmalıyız. Yetişkinlerin çevre duyarlılığı konularında iyi örnekler oluşturmaları çok önemli. Vatandaşlar pankartlara ilgi gösteriyor. Çocukların pankartlara olan ilgisinin oldukça yüksek olduğunu da memnuniyetle söyleyebilirim."

-"Temizlik işçilerinin emeklerine saygı göstermeliyiz"

Naymansoy, kendisini güldüren ve umutlandıran somut örneklerin bulunduğunu bildirdi.

Birkaç gün önce Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim kadrosundan bir kişinin kendisini aradığını anlatan Naymansoy, şöyle devam etti:

"Pankartlardaki belediye logosunu gören bir çalışanının kızından gelen tepkiyi benimle paylaştı. Küçük kız bu pankartları o arkadaşın biriminin yaptığını düşünerek babasının telefonundan arkadaşı aramış ve babasının araba kullanırken çok küfrettiğini, bunları duymak istemediğini ve böyle bir durumda babasını nereye şikayet etmesi gerektiğini sormuş. Bu öylesine önemli ki, neredeyse küfür duymadan yürümemiz imkansız. Çoluk çocuk hatta artık kız çocukları da sürekli küfürlü konuşuyor. Bunu, aynı sigara içmek gibi büyümenin bir ön koşulu gibi kabul ediyorlar. Var olan bir rahatsızlığı dile getirmiş olmamız, bizim gibi düşünenleri de harekete geçiriyor. Bir sorunu çözmenin ilk basamağı onun varlığını kabul etmektir. Çevre temizliğini sağlayabilmemiz için temizlik işçisi kardeşlerimizin emeklerine saygı göstermemiz şart." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Çevre Duyarlılığını Pankartla Sağlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement