Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı

Altyapı ve üstyapı çalışmaları için faaliyet takvimini belirlemeye hazırlanan Bingöl Belediyesi, baharla birlikte çevre düzenlemesine yöneldi.

19.04.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Barakazi, "İnsan hayatına pozitif enerji veren bir çevre oluşturma arzumuz var" dedi.

Yağışlarla birlikte çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına start veren Bingöl Belediyesi, ilk etapta şehrin muhtelif yerlerine 820 adet ağaç dikti. Bazı bölgelerde ise köklü değişimlerin yapılmasının planlandığı belirtildi.

Göreve geldikten sonra birim amirlerinden bilgi alıp çalışma planlamasını hazırlamaya başlayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, cadde, sokak ve kavşak noktalarında devam eden ağaç ekimi ve çeşitli peyzaj çalışmalarına ilişkin, "Rutin çalışmalarımız kapsamında ilk etapta Akasya, Karaçam, Ak Ağaç, Çınar ve Sedir türlerinden toplam 820 adet ağaç diktik. Bu sayıyı arttıracağız inşallah. Önümüzdeki süreç için klasik peyzaj çalışmalarının dışına çıkıp daha güzel, farkındalık yaratan bir düzenleme planlamasına girme gayemiz var. Şuanda mevcut imkanlar ölçüsünde ilk adımları atıyoruz, fakat üstyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra inşallah çok daha güzel hizmetleri hayata geçireceğiz. Hedefimiz; yeşile ağırlık verilen, rengarenk çiçeklerle süslenmiş, temiz ve insanlarımızın hayatına pozitif enerji veren bir Bingöl arzumuzu gerçekleştirmektir. Halkımızın da fikir ve desteğiyle güzellikleri yaşayacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlara koruma çağrısı

Dikilen ağaçların korunması çağrısında da bulunan Başkan Barakazi, "Bu çalışmalar, değerli halkımızın vergileriyle yapılmakta. Bu sebeple yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının korunup yaşatılması hususunda değerli vatandaşlarımızın da katkısını bekliyoruz" dedi.

Çalışmaların çevre düzenlemesiyle sınırlı olmadığının altını çizen Barakazi, ileri tarihte planlamaları ve çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement