Çevre Eyleminde Jeneratör Engeli - Son Dakika
Güncel

Çevre Eyleminde Jeneratör Engeli

Çevre Eyleminde Jeneratör Engeli

Sultanahmet Mahallesi Sakinleri adlı bir grup, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'nde birikecek egzoz gazlarının çevreye zarar vereceği iddiasıyla, gazın baca yardımıyla çıkış yapacağı noktalarından biri olan Çatladıkapı'da önce basın açıklaması ardından eylem yaptı.

11.08.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanahmet Mahallesi Sakinleri adlı bir grup, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'nde birikecek egzoz gazlarının çevreye zarar vereceği iddiasıyla, gazın baca yardımıyla çıkış yapacağı noktalarından biri olan Çatladıkapı'da önce basın açıklaması ardından eylem yaptı. Çevre konusunda yaptığı eylemlerle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural'ın öncülüğünde gerçekleşen eylemde, tünelden çıkacak gazların çevreye etkilerini göstermek amacıyla hazırlanan mizansen, havaya kömür tozu püskürtecek motor ve jeneratör bozulunca kovayla devam etti. Eyleme maske takarak katılan vatandaşlar, kovaya doldurdukları kömürü havaya saçarak oluşacak hava kirliliğine dikkat çekti.

KURAL: KANSER VAKALARI ARTACAK

Egzoz gazlarının yeryüzüne 5 metre yüksekliğinde inşa edilecek baca yardımıyla çıkacağını belirten Orhan Kural, 'Bu civarda başta Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camisi gibi yerler büyük tehlike içindedir. Günde 70 bin aracın bütün egzoz gazları, emülsiyonları hiçbir artıma tesisi olmadan bu bölgeye püskürtülecek" diye konuştu.

Kanser vakalarının artacağını söyleyen Kural 'Boğaziçi Üniversitesi'nden rapor aldıklarını söylediler. İstanbul'un hakim rüzgarı poyraz olduğu için 'İstanbullulara birşey olmaz' dediler. Araştırdık böyle bir rapor yok" dedi. Tünelin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Kural, 'Tünel bittikten sonra arıtma tesisi kurmaları çok daha zor ve pahalı. Büyük para kazanmak istiyorlar ama bütün İstanbul'u kanser, asit yağmurları ile büyük bir tehlike bekliyor" dedi.

"TÜNELE KARŞI DEĞİLİZ; EKSİK İŞLEME KARŞIYIZ"

Mizansen sırasında Orhan Kural'a eşlik eden Serap Yenice, Avrasya Tüneline karşı olmadıklarının altını çizerek 'Tabii ki böyle tüneller yapılmalı. Tünele karşı değiliz, buradaki eksik işleme karşıyız" diye konuştu. Eylem açıklamanın ardından bir öğrencinin cep telefonundan dua okuması ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevre Eyleminde Jeneratör Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement