Batman Kozluk'ta Çevre Gönüllerinden Boşa Akan Petrole Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Batman Kozluk'ta Çevre Gönüllerinden Boşa Akan Petrole Tepki Gösterdi

Batman Kozluk\'ta Çevre Gönüllerinden Boşa Akan Petrole Tepki Gösterdi

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere köyünde özel bir şirkete ait petrol boru hattının delinmesi sonucu araziye akan petrole çevre gönüllüleri tepki gösterdi.

21.07.2014 12:57  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere köyü mevkiinde özel bir şirkete ait petrol boru hattının bilinmeyen bir nedenden dolayı delinmesi sonucu araziye akan petrol çevre gönüllülerin tepkisine neden oldu.

İddiaya göre, hafta içinde Taşlıdere köyü yakınlarından geçen ve özel bir şirkete ait petrol boru hattında sızıntı sonucu meydana gelen olayda borudan akan petrol araziye aktı. Olay yerine gelen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri yaklaşık 300 metre uzunluğunda araziye akan petrolü yerinde inceledi. Olayla ilgili açıklama yapan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, boru hattında meydana gelen sızıntıdan dolayı petrol akıntısının olduğunu söyledi. Kavuş, "Yüzlerce mesafeden dereye petrol aktı. Petrolün bulaştığı otlar, çimler hepsi kurumuş durumda. Gerçekten araziye akan petrol arazide açık şekilde duruyor. Burada otlanan hayvanlar da etkilenecek. Burada sorumsuzluk var. Bu toprakların normalde hepsinin çok hassas bir şekilde kirlenen bölümünü alıp imha ya da ayıklaştırma merkezine getirilip bunu bertaraf etmeleri gerek. Defalarca biz bu tür manzaralarla karşılaşıyoruz. Doğamız kirletiliyor, doğal yaşam yok oluyor. Biz buradan devlet yetkililerine sesleniyoruz sorumlular hakkında ve bu petrolü açıkta bırakanlar için gerekli işlemler yapılsın" dedi.

Çevre gönüllüsü ve MAZLUM-DER Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa ise, "Petrolün araziye aktığı yerde incelemeler yaptık. Maalesef geniş bir alana dağılmış. Petrolün sızıntı yaptığı alanı toprak ve taşlarla kapatmışlar. Ama yine de her türlü tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Her defasında bir petrol kirliliği yaşandıktan sonra üstünü toprakla örtecekler bu olmaz. Çünkü yarın bir yağış olursa yağış sonrası bu kirlilik Dicle nehrine akacak. Bu Batman'da içme suyumuza fenol olarak çıkacak. O nedenle biz bu kirliliğe seyirci kalmayacağız" diye konuştu.

Çevre gönüllüleri incelemenin ardından bölgeden ayrıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batman Kozluk'ta Çevre Gönüllerinden Boşa Akan Petrole Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement