Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Niyetimiz vatandaşımıza çok daha güzel bir Türkiye, çok daha güzel, yemyeşil bir ülke bırakmak, bunu tesis etmektir.

16.04.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Niyetimiz vatandaşımıza çok daha güzel bir Türkiye, çok daha güzel, yemyeşil bir ülke bırakmak, bunu tesis etmektir. Bu konuda büyük hedeflerimiz var. İnşallah bu büyük hedefleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Eroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, çevrenin dünyadaki en önemli konulardan biri olduğunu söyledi.

Çevre koruma, doğal hayat ve ormanların korunması ile iklim değişikliği konularında büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Eroğlu, "Bir defa şunu gururla ifade ediyorum. Çevre konusunda, ormanların korunması konusunda dünyadaki en önemli ülkeler arasında yer alıyoruz. Bunu gururla ifade ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, Türkiye'de yaklaşık 50 milyon nüfusun katı ve tıbbi atıklarının düzenli olarak toplandığına ve bertaraf edildiğine işaret ederek, Türkiye'nin bu konuda çok büyük mesafe aldığını vurguladı.

"3 milyar 250 milyon fidan toprakla buluşturuldu"

Hava kirliliğiyle mücadelede de önemli ölçüde yol alındığını ve şu anda kirlilik standartlarını aşan herhangi bir kentin bulunmadığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

" İstanbul'un eski havasını biliyorum. 1990'dan önce gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dağıtırdı. Ama şu anda İstanbul'un, Ankara'nın ve diğer şehirlerimizin havası gerçekten temiz. Hatta şu anda otomatik olarak ölçülüyor, yaklaşık 150'den fazla noktada. Neticede bu, vatandaşların bilgisine sunuluyor. İnşallah çevre konusunda çok daha büyük mesafeler alacağız. Çünkü biz ilk defa Kyoto'ya taraf olduk. AB'de çevre faslını ilk defa biz açtık. Türkiye bu konuda aşağı yukarı 58 milyar avroluk bir çevre yatırımı yapacaktır. Bunların büyük bir kısmını biz yapıyoruz. Dolayısıyla bu çevre teknolojileri çok önemli."

"Türkiye'nin ağaçlandırma ve erozyon kontrolü alanında dünya lideri olduğunu" belirten Eroğlu, son 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, Türkiye'nin ağaçlandırmada dünyada ilk üçe girdiğini anlattı.

Bakan Eroğlu, pek çok ülkede orman varlığı azalırken, Türkiye'de, son 12 yılda orman alanının 900 bin hektar arttığını, odun servetinin de 1,5 milyar metreküpe çıktığını aktardı.

Eroğlu, "Bu gerçekten Türkiye'nin ağaçlandırmaya, tabiatı korumaya verdiği büyük önemin göstergesidir. Biz de özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak hem ormanlarımızı hem biyolojik çeşitliliği koruyoruz hem tabiat parklarının ve milli parkların alanlarını genişletiyoruz. Yani niyetimiz vatandaşımıza çok daha güzel bir Türkiye, çok daha güzel, yemyeşil bir ülke bırakmak, bunu tesis etmektir. Bu konuda büyük hedeflerimiz var. İnşallah bu büyük hedefleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye'nin, yılda 500 milyon metreküp toprağı denizlere akarken, bu rakamı kısa zamanda 167 milyon metreküpe indirdiklerine dikkati çeken Eroğlu, bu çalışmaları hala yeterli bulmadıklarını söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu, ayrıca Ankara'nın, fuarların merkezi olmaya başladığını, BM Dünya Çölleşmeyle Mücadele Taraflar Konferansı'nın da önümüzdeki günlerde Ankara'da yapılacağını bildirdi.

Konuşmasının ardından beraberindekilerle fuarın açılış kurdelesini kesen Eroğlu, fuardaki sergileri gezerek bilgiler aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement