Çevre ve Kültür Derneği'nden Fardeşlik Projesi - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Kültür Derneği'nden Fardeşlik Projesi

Çevre ve Kültür Derneği\'nden Fardeşlik Projesi

Kahramanmaraş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Akmaz, hayata geçirdikleri "Barış ve Kardeşlik Projesi" ile Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında iletişim ortamı sağladıklarını söyledi.

28.08.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Akmaz, hayata geçirdikleri "Barış ve Kardeşlik Projesi" ile Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında iletişim ortamı sağladıklarını söyledi. Akmaz, "İlk başlarda projemize yönelik şüpheli bakışlar ve tereddütler, yerini samimi kucaklaşmalara bırakmıştır" dedi.

Akmaz, düzenlediği basın toplantısıyla, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2012 yılında kurulan derneğin bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında bir çok aktivite gerçekleştirdiğini ifade eden Akmaz, üzerinde hassasiyetle durdukları en önemli çalışmanın "Barış ve Kardeşlik Projesi" olduğunu dile getirdi.

Özellikle Pazarcık, Narlı ve Çağlayancerit gibi yerleşim yerlerinde Alevi ve Sünni vatandaşların proje hakkında bilgilendirildiğini kaydeden Akmaz, şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışmalarla Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında kardeşlik tesis etmek istedik. Bu sebepten dolayı derneğimiz tarafından İçişleri Bakanlığı 2013 Hibe Programları kapsamında 'Barış Sürecinde Kamu-STK ve Vatandaş Kaynaşması' isimli proje hazırlanarak bakanlığa sunuldu. Bu proje ile beraber olduğumuz kesimle birlikte daha geniş halk kitlelerine ulaşmak ve birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularını paylaşmak istiyoruz. Bu ve benzeri projelerin, insanlar arasındaki iletişimsizlikten doğan ön yargılar sonucu oluşan kin ve nefret duygularının kalkması, ayrılıkçı fikirlerin en aza indirilmesi, ülkede birlik ve beraberliğin sağlanması ile ülke barışının tesisi için desteklenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz"

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili ise yola çıktıkları andan itibaren önemli mesafeler kat ettiklerini vurguladı. İnsanlar arasında hiçbir ayrımın olamayacağına dikkat çeken İbili'de, faaliyetlerine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre ve Kültür Derneği'nden Fardeşlik Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement