Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Açıklaması

Tevfik Işık - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, enflasyonun yüzde 100'lerde olduğu dönemlerden yüzde 3,9'a indiği dönemlere gelindiğini belirtti.

08.04.2011 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tevfik Işık - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, enflasyonun yüzde 100'lerde olduğu dönemlerden yüzde 3,9'a indiği dönemlere gelindiğini belirterek, "Bir taraftan borç ödüyoruz, bir taraftan yatırımlarımız doludizgin devam ediyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında brifing aldı. Gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığının kentteki yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Eroğlu, bürokratlarına kurulması planlanan tabiat parkı ile ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir süre sohbet eden Eroğlu, partililerden AK Parti döneminde yapılan hizmetleri vatandaşlara anlatmalarını istedi.

İktidarları döneminde ülkenin nereden nereye geldiğinin halka anlatılması gerektiğini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Bir taraftan yaptığımız hizmetleri halkımıza anlatmalı, aynı zamanda vatandaşımızın gönlünü kazanmalıyız. Türkiye nereden nereye geldi, bunu göstermeliyiz. Yüzde 100 enflasyonun olduğu dönemlerden, enflasyonun yüzde 3,9'a indiği dönemlere geldik. Borçlanma faizi yüzde 63'ten yüzde 7-8'lere indi. Bankalar fona devrediliyordu. Bankalardan 50 milyar dolar hortumladılar. Bu paralar milletin cebinden çıktı. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Borcu olanın boynu bükük olur. Borcumuzu 5,2 milyar dolara indirdik. Bir taraftan borç ödüyoruz, diğer taraftan yatırımlarımız doludizgin devam ediyor. TOKİ, 480 bin konut yaptı. Bu, Kırşehir gibi 20 tane ilin inşa edilmesi demek. 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. DSİ ile ilgili 920 tesisi hizmete açtık. Bu hizmetlerimizi vatandaşımıza anlatmamız gerekiyor."

Bakan Eroğlu, özel bir dersanenin yaptırdığı Şahmeran Yurduşen Pamukoğlu Eğitim Kompleksinin temelinin atılması ve Kırşehir Belediyesinin cadde ağaçlandırma çalışması için düzenlenen ortak törene de katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, hayırseverliğin öneminden bahseden Eroğlu,

"Hayır yaparak eser bırakan veya hayırlı evlat yetiştirenler öldükten sonra da amel defterlerine hayır yazılmaya devam ediyor" dedi.

Kırşehir'de çok büyük projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Eroğlu, atıksu arıtma tesisi ve katı atık bertaraf tesisinin yapımının tamamlandığını ve bu iki tesisin çevre açısından kente çok büyük kazanımlar getireceğini ifade etti.

Kırşehir Kent Ormanı'nda ağaçlandırma çalışması başlattıklarını bildiren Eroğlu, Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın da uygulama projesinin tamamlandığını, kısa sürede ihale düzenleneceğini söyledi.

Sadece bakanlığının çalışma alanıyla ilgili değil eğitim, sağlık, ulaşım ve tarım alanında da önemli hizmetler yapıldığını kaydeden Eroğlu, "Bu çalışmalar sonucunda Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olma hedefine ulaşacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından eğitim tesisinin temelini atan Eroğlu, belediyenin cadde ağaçlandırma çalışması kapsamında da fidan dikti. Bakan Eroğlu'na Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ile Abdullah Çalışkan da eşlik etti.

Törenin ardından Bağbaşı mahallesi yakınında oluşturulan Kent Ormanı'nda fidan dikip, öğrencilerle sohbet eden Eroğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi de ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement