Çevre Ve Orman Bakanı'Na Ödül Verilmesini Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Çevre Ve Orman Bakanı'Na Ödül Verilmesini Protesto Ettiler

Çevre Ve Orman Bakanı\'Na Ödül Verilmesini Protesto Ettiler

İstanbul Beyoğlu'nda, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu Üyesi Bir Grup, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (akçam) Tarafından Çevre Hizmet Ödülü Verilmesini Protesto Etti. Grup Basın Açıklamasının Ardından, Protesto İçin, Akçam'a Yaptırdıkları Sarı Yaldızlı Ampul Heykelcik Gönderdi.

11.05.2010 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beyoğlu'nda, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu üyesi bir grup, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) tarafından Çevre Hizmet Ödülü verilmesini protesto etti. Grup basın açıklamasının ardından, protesto için, AKÇAM'a yaptırdıkları sarı yaldızlı ampul heykelcik gönderdi.

Galatasaray Lisesi önünde saat 12.30 sıralarında toplanan platform üyesi yaklaşık 30 kişi, "Çevre düşmanı Veysel Eroğlu'na ödül verenleri kınıyoruz" yazılı pankart açtı. Grup, "Çevre Bakanı Çevre Düşmanı", "Su halkındır satılamaz", "Dereler özgürdür özgür kalacak" sloganları attı. Grup adına açıklamayı okuyan Şenay Elhüseyni, Akdeniz Üniversitesi'nin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na ödül vererek yaşam alanlarına sahip çıkanlara hakaret ettiğini söyledi. Şenay Elhüseyni, "Akdeniz Üniversitesini, Türkiye'de 1700 Hidro Elektrik Santrali'nin (HES) adı geçtiği dereler affetmeyecek. Nükleer santrale gömülmek istenen Sinoplular, Termik Santral tabutuna girmeye hazırlanan Amasralılar, Uçarak geldiği Sultan Sazlığı'nda su bulamayan flamingolar, Baraj inşaatı için dinamitlenerek taşları sökülen Kığı Kalesi, Senoz, Çoruh Nehri Loç Vadisi, Dünya'nın ikinci büyük kanyonu Valla'nın beşiği Loç vadisi ikizdere , uzungöl, Tortum ve özgür akmak isteyen tüm dereler unutmayacak ve affetmeyecek. Bu ödül komedisi sermayenin bilimsel kurumları da içine aldığını açıkça ortaya koymaktadır. Bizler ödül veren Akdeniz Üniversitesini kınıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (AKÇAM) her yıl düzenlenen Çevre Hizmet Ödülleri, 19 Nisan'da yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. AKÇAM'ın açıkladığı ödül listesinde, kişi ve kurumların dışında verdiği özel ödülün, bu yıl AB'ye tam üyelik sürecinde 'çevre' başlığının açılması için gösterdiği üstün gayretlerden dolayı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu verileceğinin belirtilmesi, çevre örgütlerinin tepkisine yol açtı. Bugün yapılacak töreni öncesinde, sosyal paylaşım sitesi facebook'ta grup oluşturan çevreciler, verilen bu ödüle karşı kınama sayfası açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevre Ve Orman Bakanı'Na Ödül Verilmesini Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement