Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta'nın Bilecik Ziyareti - Son Dakika
Politika

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta'nın Bilecik Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta\'nın Bilecik Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bilecik gezisini sürdürüyor.

26.06.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bilecik gezisini sürdürüyor.

Sabah Bilecik Valiliği'ni ziyareti sonrası Osmaneli'ne geçen Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'i ziyaret etti. Tarihi Rüstem Paşa Camii ile rölöve, restorasyon ve restitüsyon çalışmaları tamamlanan Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi'nde de incelemelerde bulunan Balta, daha sonra tekrar Bilecik'e döndü. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti İl Başkanlığı ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret etti. İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Muhammet Balta'nın kendileri için hem bir arkadaş hem de bir abi olduğunu belirterek, "Kendisi yıllardır il başkalığı yapmış, il genel meclisi başkanlığı yapmış, teşkilatın içinden gelmiş, kelimenin kısa anlamıyla işin içinden, özünden gelmiş birisi. Bizim için bakanımızın ayrı bir önemi vardır. Bizim için memnuniyet verici bir ziyaretti. Kendilerinize huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise, Türkiye'nin her alanında değişim ve gelişimin öncüsü olan bir hareketin siyasi temsilcileri ve evi olan AK Parti İl Teşkilatı'nda olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Balta, "Bu hareketin lideri Sayın Recep Tayip Erdoğan Başbakanımızın 3 Kasım 2002'de halkımızın oyları ile teslim ettiği emanet ile birlikte Türkiye'mizde çok önemli gelişmeler oldu. Ülkemizin şuanda dünyada saygınlığı arttı. Ecdadımızın her alanda dünyada ayak bastığı yerlere daha önce 1 milyon dolarlara muhtaç olan bir ülke, şuanda 3 milyar dolar civarında dünyada ezilmiş olan insanlara yardım yapıyor. Ecdadımızın bize bıraktığı mirasa uygun hareket ederek hiçbir karşılık beklemeden yapıyor bunları. 1 Temmuz'da halkın istediği kişi inşallah adaylığını koyacak ve ilk turda kazanacağız. 1 Temmuz'da fırtına estireceğiz, halkımızın istediği bir kişi gelecek inşallah cumhurbaşkanlığına. 10 sene sonra, 15 sene sonra veya biz bu alemden göçtükten sonra bizden sonra gelecek insanlar bu hizmetleri yapan insanlara Allah razı olsun bunlara sebep olanlardan ve bu insanlardan mekanı cennet olsun, bak rahatlığımız için bizleri düşünmüşler, böyle hizmetler yapmışlar denmesi bizim için yeterlidir" diye konuştu.

"BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Çatı aday hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Balta, makamların gelip geçici olduğunu, önemli olanın bu işlere gönül vermek olduğunu belirtti. Balta, "12 Eylül'den önce kardeşi kardeşe vurdurup, sağ sol deyip binlerce insan ölüp, 650 bin vatandaşımız cezaevlerinde çürüyüp, ondan sonra karakola girip şuanda televizyonlarda karşılıklı televizyon programı yapan o karşı görüşteki insanlar kol kola girip birleşiyorsa ben de o insanlara hakkımı helal etmiyorum. Madem birdiniz, madem beraberdiniz neden onca insanı düşman haline getirdiniz. Kardeşi kardeşe vurdurttunuz, binlerce insanımıza eziyet edip binlerce insanımızı kaybettik ve binlerce insanımız cezaevlerinde çürüdü. Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor, biz bu oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Nasıl ki rahmetli Menderes ve arkadaşları eğer bu milletin gönlünden çıkmıyorsa, rahmetli Menderes ve arkadaşları sürekli rahmet ile anılıyorsa, rahmetli Turgut Özal, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve bunun gibi insanlar bu memlekette iz bırakmışsa bizler de bu memlekette iş değil iz bırakmak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret eden Balta, buradan Bozüyük ilçesine geçerek, "Kentsel Dönüşüm" bilgilendirme toplantısı düzenledi. Program sonrası Bilecik'e geri döneceği belirtilen Balta'nın Şeyh Edebali Türbesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek Bilecik programına son vereceği bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta'nın Bilecik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement