Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İstanbul'da

Güllüce: "Meslek lisesi memleket meselesi. İş adamları çalışan bulamıyor.

23.01.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Meslek lisesi memleket meselesi. İş adamları çalışan bulamıyor. Meslek lisesinin çoğaltılması lazım" dedi.

Güllüce, Çırağan Sarayı'nda "Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Yemekli Sektör Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, inşaat malzemeleri üretiminde Türkiye'nin önemli bir yerde olduğunu söyledi.

Üretim kalitesinde bazı sorunlar olduğunu dile getiren Güllüce, dünyada kaliteli üretim yapanların öne çıktığını aktardı.

Güllüce, Türkiye'nin kalkınırken bütün evrensel ve insani değerlere bağlı kaldığını kaydetti. Çevresel etkilerin telafi edilmesinin konu olduğu birçok toplantıya katıldığını anımsatan Güllüce, Avrupalıların teknolojik gelişmeleri esnasında çevreye daha büyük zararlar verdiğini ifade etti.

Bakan Güllüce, bakanlık olarak işlerinin zor olduğunu belirterek, "Çevreyi korumak hem kültürümüzde hem de tarihimizde var. Canlı ve cansız varlıkların üzerimizde hakkı vardır. Çevreye bu gözden de bakmalı. Gelişmiş ülkeler insanı bir kenara koyarak baktılar. Kendilerinin narsist duyguları için Müslümanlara terörist diyen bir dünyaya doğru gidiliyor" diye konuştu.

"Meslek lisesi, memleket meselesi"

Çimento Meslek Lisesi'nin kurulmasından dolayı mutlu olduğunu hatırlatan Güllüce, kendisinin de meslek lisesi kökenli olduğunu vurguladı.

Güllüce, şöyle devam etti:

"Meslek lisesi memleket meselesi. İş adamları çalışan bulamıyor. Meslek lisesinin çoğaltılması lazım. Bu liseden bir tane daha yaparsanız iyi olur. Yapacaksanız Yozgat'tan ne kadar doğuya giderseniz o kadar iyi olur. O bölgelerin kalkınması için paradigma var. Bu topraklara giren Selçuklular vakıf kurdular. On binlerce vakfı olan bir ülkenin evlatlarıyız."

"Türkiye, dünyada söz sahibi oldu"

Bakan Güllüce, Türkiye'nin yurt dışında da söz sahibi hale geldiğini, gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kapatması için koşması gerektiğini anlattı.

Kentsel dönüşümün yanında kırsal dönüşümü de düşündüklerini belirten Güllüce, bu alanda hukuksal ve maddi şartların araştırıldığını aktardı.

Güllüce, konuşmasında atık yönetimi, çevre yatırımları, iklim değişikliği gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Güllüce, davetlilerin sorularını yanıtladı.

Yapı Üreticileri Federasyonu Başkanı Şefik Tüzün ise toplantı sonunda geleceğe dair önemli bilgiler elde edeceklerini belirterek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu aktaran Tüzün, dev projelerin ve kentsel dönüşüm gibi uygulamaların sektörleri ve ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'e özgü olan 'cennet çamuru' tatlısı, ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzetli tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü
    10:15 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. İnan, Bergama'da esnafı ziyaret ederek Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer için destek istedi. İlçede iftar programına katılan İnan, seçimlerde iyi sonuçlar alacaklarını belirtti. Kınık'ta ise İnan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hizmetlerini övdü ve Kınık'a dair hayallerinin henüz bitmediğini söyledi.

  • Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı
    10:15 Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı

    Tekirdağ il genelinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 44 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde suç ve suç unsurlarına geçit verilmiyor. Ekipler, asayiş suçları başta olmak üzere aranan şahısların yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Yakalanan 104 şahıs adliyeye sevk edildi ve 44 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı
    10:15 Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 1130 kişinin yakalandığını bildirdi. 22-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarda, 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 6, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 14, 5-10 yıl arası hapis cezası olan 41, 5 yıla kadar hapis cezası olan 328 ve ifadeye yönelik aranan 741 kişi gözaltına alındı.

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti
    10:14 Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti.


Advertisement