Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin, "Bir şerefsizlik, bir namussuzluk yaşadık.

13.08.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin, "Bir şerefsizlik, bir namussuzluk yaşadık. Bunun da altından kalkacağız. Bu biraz daha zor oldu. Niye zor oldu, hırsız içerideyse kapı kilit tutmazmış." dedi.

Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesince Akkışla ilçesinde yaptırılan Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışında, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu, Türk milletinin inançlarının başkaları için tehdit olarak algılandığını belirtti.

Kirli emelleri olan büyük devletlerin gizli örgütlerinin Türkiye ile uğraştıklarına dikkati çeken Özhaseki, bunun içinde içeriden çeşitli maşalar kullandıklarını vurguladı.

15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin hiç ummadığı bir yerden bir kalleşlikle karşılaştığını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bir şerefsizlik, bir namussuzluk yaşadık. Bunun da altından kalkacağız. Bu biraz daha zor oldu. Niye zor oldu, hırsız içerideyse kapı kilit tutmazmış. Hırsız içerideydi, kalleşçe geliyordu. Anadolu'nun dört bir köşesinde çok kibar bir simayla güleryüzle gelip, 'Biz çocuklarınızı okutacağız. Afrika'da okullar açıyoruz, İstiklal Marşı'nı okutuyoruz, Türk bayrağını dalgalandırıyoruz' diyerek hepimizi kandırdılar. Kandırmadıkları adam çok az, emin olun fakat bunu gizli bir amaç için yapıyorlarmış. O FETÖ denen şizofren yapı için yapıyorlarmış."

Özhaseki, FETÖ'nün yüzünü daha önce de 17-25 Aralık'taki operasyonlarda gösterdiğini anımsatarak, bu yapılanların da Hükümeti devirme operasyonu olduğuna değindi. Özhaseki, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en büyük iş adamlarının mal varlıklarına el koymaya çalıştılar. Devletin ihalesine girmemiş, kendiliğinden büyümüş, binlerce işçi çalıştıran iş adamının mal varlığına niye el konulur, Türkiye'nin ekonomisini çökertmek için el koydular. Bir dönem sonra bantlar ortaya çıkmaya başladı. Yahu siz Müslüman'sanız niye insanların özellerine giriyorsunuz? Milletvekilini, bakanı kendi otellerinize davet edip niye röntgenliyorsunuz? Allah'tan korkmazlar, bu nasıl bir kitapsızlıktır. Misafir ettiğiniz kişinin yatağının olduğu yere röntgenleme cihazı konur mu? Hangi dinde var böyle bir şey? Benim bildiğim Yahudilik'te yok, Hristiyanlık'ta yok böyle şeyler. Sonra Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ı, Genelkurmay Başkanı'nı dinlemeler… Bu dinlemeleri alıp ABD'ye göndermeler. O şizofren hoca denen yapı, sen ne yapacaksın bu konuşmaları? Sana Kur'an, sünnet lazım, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından sana ne, kitapsız adam. Birçok insan bize inanmadı. 'Siz saf saf ibadetle uğraşıyorsunuz ama orta tarafta birileri paraları alıp ABD'ye yolluyor, yapmayın, etmeyin.' dedik. Bu yapının altı ibadet, ortası ticaret en üstü de ihanetin dibine kadar şerefsizlik içinde."

"Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar"

Özhaseki, bu terör örgütü yeniden hareketlenecek olursa yine sokağa çıkılacağını, bunların cezasının verileceğini dile getirdi. "Bunlar Türkiye'nin büyümesini istemiyor" diyen Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz gecesi içeride sakladıklarıyla, eğittikleri tosuncuklarıyla ihtilal denemesine kalktılar. O gülen yüz bitti, hizmet diyenler gitti, bitti. Millete kumpas kurdular. Ne yapıyorsunuz diyenleri vurdular. Ziyaret ettiğimiz gaziler anlatıyor, 'Askere dedik ki senden büyük torunum var, beni mi vuracaksın, elimde ne var ki.' Askerin eli ayağı titrerken namussuz yapıya mensup bir subay 'Vur, sık' diye bağırıyor. Hepsi ifadesinde şunu diyor, 'Öldürdüysek ne var, cennete gitti işte.' E sen niye katil oluyorsun? 'Ben de cennete gideceğim, mehdiyi dinlediğim için.' diyor. Allah senin de mehdinin de belasını versin. Olsa olsa sizden sapık olur. Hayret edilecek bir şey ki 50 yaşını geçmiş, bir sürü rütbe konmuş adamlar bunlara inanıyor. Bu tosuncukları büyütürken demişler ki 'Kendinizi saklayın, oruç tutmayın, namaz kılmayın, alkol de alın bir şey olmaz, biz hocadan fetva aldık, o da Peygamber'imizle görüştü, izin çıktı.' Bak, sapıklıklara bak. İslamın şartından bir nokta bile kalmadı, bunun neresinde Müslümanlık var. Bu yapı yıllarca bizi kandırmış, bu konuda da Allah bizi affetsin. Bu işe şimdiye kadar yardım edenler de bundan sonra bu işi silmek için biraz gayret etsinler ki Allah yine affetsin diye dua edelim. Bundan sonra yine tehdit olabilir. Kulağımız seste olacak çünkü aysbergin alt tarafından hala birtakım kıpırdanmaların olduğunu biliyoruz."

"Pislikleri, safraları dışarı atıyoruz, bağırsakları temizliyoruz"

Özhaseki, OHAL'in halkın özel yaşamında bir olumsuzluğa neden olmadığına dikkati çekerek, OHAL'de devletten beslenerek, devletin kaynaklarını kullanarak hala ihanet edenleri temizlediklerini aktardı.

Operasyonları yaparken kurunun yanında yaş da yanmasın diye çırpındıklarını vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Kendilerini saklamış öyle adiler var ki… Zavallılar, gidip bankaya para yatırmış, sendikalarına girmiş kendini gösteriyor ama imam derecesindeki büyükleri ne bankalarına gitmiş ne telefon dinlemesine takılmış. Ama onları da biliyoruz, onların da canına okuyacağız, okuyoruz da zaten. O paralarla kurulan okulları, yurtları ve kurdukları işletmeleri de alacağız. Vakıf, dernekleri de kapatıyoruz. Bunlar zaten milletindi. Asker, sivil ilişkisinde daha önce tam oturtamadığımız bir denge vardı, onu kuruyoruz. Asker inşallah güçlü olacak, ordumuz göz bebeğimiz. İçindeki kötülere bakarak askerimize laf söyleyemeyiz. Pislikleri, safraları dışarı atıyoruz, bağırsakları temizliyoruz. Askerin içerideki insanlara karşı makul bakmasını sağlayacak bir anlayış oturtmamız lazım. Her farklı düşünceyi tehdit olarak algılamaması lazım, insanların özeline girmemesi lazım. Benim başörtülü teyzemin orduevinin kapısından girmesi lazım. Yıllarca tehdit olarak bizim annemizi, teyzemizi gördüler. Böyle rezillik olur mu? Bunlarla uğraştılar. İşte bu yapının da kırılması lazım. İnşallah bundan sonra hayırlı olacak."

Özhaseki, 15 Temmuz'un ardından ekonomide bir duraksama olmadığını, borsada çakılma, düşme yaşanmadığını, darbe günü 9 milyar civarında dolar bozdurulduğunu kaydetti.

Allah'tan, Türkiye'nin birliğini bozmak isteyenlere fırsat vermemesini dileyen Özhaseki, "Allah, birliğimizi bozdurmasın. Siz de kendi içinizde kardeşliği tesis edin. Komşunuza bu niye CHP'li bu niye MHP'li diye bakmayın. Varsın olsun. Yeter ki ihanet etmesin, hepsi başımızın üstüne." ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da ilçeye yapılan tesisin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül de ilçeye merkezi kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, seçimde verdikleri tüm vaatleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Özhaseki ve Vali Süleyman Kamçı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement