Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Gaziantep'te Toplu Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Gaziantep'te Toplu Açılış Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Gaziantep\'te Toplu Açılış Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlarla ilgili, " FETÖ’nün amacı iç savaş çıkarıp bu ülkeyi bölmekti.

18.08.2016 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarla ilgili, " FETÖ'nün amacı iç savaş çıkarıp bu ülkeyi bölmekti. 40 yıl boyunca bu teröristler kendilerinden olmayan herkesi ezmişler. El konulan mallar zaten bu milletin malıydı hepsini ellerinden aldık" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı hizmet ile temel atmaların yer aldığı toplu açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep eski Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey katıldı. Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı'nda yapılan törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kalkınmanın yerelden başladığını belirterek, "15 Temmuz da en karanlık ve en uzun geceyi yaşadık. Birliğimiz için çok çalışmamız gerekiyor. Kalkınma ve demokrasi yerelden başlar. Bu şehir kayseriyle hayırda yaşıyor. Bu şehre taş üstüne taş koyan herkes başımızın tacıdır. Biz ensar şehriyiz. Kendimizi çok daha hızlı büyütmeliyiz bu şehrin en büyük sorunu trafik sorunudur biz ona göre adımlar attık. Yer altına girmeyi projemizi bakanlığımıza sunduk. İnşallah sizin döneminizde metro çalışmasına başlayarak yer altına ineceğiz. Bize desteklerinden dolayı iller bankasına çok teşekkür ederim. Bize 270 milyon TL kredi açtı. Yeni bir şehir kuruyoruz. 50 bin konut yapılacak. Mali sıkıntılarımıza rağmen yatırımlarımız sürüyor. Verdiğiniz bütün destekler için size teşekkür ediyoruz" dedi.

Köprüye adı verilen Eski Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise gerçekten 10 yıl boyunca yaptığı belediye başkanlığı görevinin tüm yorgunluğunu unuttuğunu vurgulayarak, "Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2004 belediye başkanı olduğumdan beri Çevre Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin bana çok desteği var. Bize çok yol gösterdi. Kayseri'den çok şey öğrendik. Keşke herkes Fatma Şahin ve Asım Güzelbey gibi olsaydı bu ülke gelişirdi. Bu Parti çok engeller atlattı. Laiklik tehlikede diyenler meclise baksın. Kadın milletvekillerinin yarısı baş örtülü yarısı başı açık kolla kola giriyorlar bu her şeyi özetliyor. Seçim öncesine bakın HDP'yi parti olarak seçime sokup medyada süslediler. Saz çaldırdılar şirin rolü oynadılar. Bunlar daha sonra şiddet sarmalını yükselttiler öz yönetim ilan ettiler bu ayrı bir devlet projesiydi. Bu büyük devletlerin bir amacıydı. Şimdide şehirleri yakmaya çalışıyorlar. HDP belediyelerinin kontrolündeki şehirlerin sokakları çöp kokuyor. Verilen paralar kandile gidiyordu" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kavşağın hayırlı olmasını dileyerek, Gaziantep'e övgü yağdırdı. Özhaseki, "Gaziantep farklı bir şehir, kültürüyle Anadolu'nun parlayan yıldızıdır. Aynı zamanda bu şehir büyüyor ve gelişiyor bu gün Anadolu'nun 6. büyük şehri konumundadır. Bu şehir bugün ensar şehridir. Muhacirlere gönlünü açtı sofrasını açtı. Avrupa birkaç mülteciye bakmakta güçlük çekiyor" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, konuşmasının devamında Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından en çok etkilendiği Belediye Başkanı'nın Fatma Şahin olduğunu söyledi. Özhaseki, "Başkanlarımızın yaptığı bu eserlere hep beraber şahidiz. Önemli olan bu makamlardan güzel işler yaparak ayrılmaktır. Fatma hanım çok tecrübeli Ankara'yı tanıyan biridir. Başbakanımızın konuşmasından en çok etkilendiği Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir. Bu eserleri görenler hayır duası okuyacak" ifadelerine yer verdi.

"El konulan mallar zaten milletin malıydı"

Özhaseki FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları da değerlendirdi. Özhaseki, "FETÖ'nün amacı iç savaş çıkarıp bu ülkeyi bölmekti. 40 yıl boyunca bu teröristler kendilerinden olmayan herkesi ezmişler. El konulan mallar zaten bu milletin malıydı hepsini ellerinden aldık. Orduyu iç işlerinden uzaklaştıracağız. Ekonomiyi canlandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bize demokrasi nöbetleri bunu öğretti. Bir olmalıyız. Bu ülkeyi ayağa kaldırmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve beraberindekilerin kestiği kurdelanın ardından tören sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Gaziantep'te Toplu Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı
    12:11 İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda şüphelilerin örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyette bulundukları, 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü
    12:11 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Akar ABD'nin Maryland eyaletindeki köprü kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Akar ve Rogers, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgesel sorunların çözümü için karşılıklı görüş alışverişine devam edeceklerini ifade etti. Görüşmede ayrıca F-16 tedarik süreci ve terörle mücadele konuları da ele alındı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü
    12:10 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.

  • KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı
    12:09 KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı

    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler hakkında açıklama yaparak, bütün vatandaşları demokrasiye katkı sağlamaya ve oy vermeye davet etti. Odakır, seçimlerin ülkeye hayırlara vesile olmasını temenni etti.

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e yapılacak projeler hakkında bilgi vererek şehrin kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.


Advertisement