Çevre Yatırımları Ülkenin Her Köşesinde Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çevre Yatırımları Ülkenin Her Köşesinde Devam Ediyor

Bakanlık, Avrupa Birliği IPA-1 dönemi kapsamında tahsis edilen ve toplam bütçesi 711 milyon Avro olan Çevre Operasyonel Programı (ÇOP) ile çevreye etkin bir şekilde destek sağlıyor.

19.02.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı'nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

711 milyon Avroya ek olarak proje bütçelerinin %15 ila %30 arasındaki miktarı milli kaynaklardan sağlanıyor. Toplamı yaklaşık 972 milyon Avro olan 39 çevre altyapı projesinin başvurusu Avrupa Komisyonu'na yapıldı. 23 projenin inşaatına başlanırken kalan projelerin de 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanlanıyor.

Bu yatırımlar neticesinde Lüleburgaz'daki atıksu arıtma tesisi ile Trakya'nın suyu temizlenirken, Doğubayazıt'taki içme suyu temini projesi ile de 24 saat sağlıklı su temini sağlandı.

Balıkesir'de ise entegre katı atık projesi ile atıklar değerlendirilerek geri dönüşüm sağlanırken, çöplerin düzenli depolanmasıyla çok değerli toprakların ve suların kirlenmesi önlendi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çevre Yatırımları Ülkenin Her Köşesinde Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement