Çevre Yolunda Ayçekirdeği Kurutulmasına İzin Yok - Son Dakika
Güncel

Çevre Yolunda Ayçekirdeği Kurutulmasına İzin Yok

Çevre Yolunda Ayçekirdeği Kurutulmasına İzin Yok

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, çiftçilerin hasat ettikleri ayçekirdeğini çevre yolunda kurutmalarına bu sene izin verilmeyeceği açıklandı.

13.08.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, çiftçilerin hasat ettikleri ayçekirdeğini çevre yolunda kurutmalarına bu sene izin verilmeyeceği açıklandı.

İlçe Trafik Komisyonunca 2012 yılında alınan karar doğrultusunda, Ahmet Türkel Çevre Yolu'nda ayçekirdeğin hijyenik şartlarda kurutulamaması ve ağır taşıtların kullandığı yol olduğu için herhangi bir kazaya mahal verilmemesi için çevre yolunda ayçekirdeği kurutma işlemi yasaklanmıştı. 2013 yılında "İnegöl alası" patentini alan İnegöl ayçekirdeğinin fiyatının artmasıyla çiftçiler ayçekirdeği üretimine önem vermeye başladı. Bu yıl ayçekirdeği üretimin alanlarının ve rekoltesinin artması ile ayçekirdeği kurutmak için alternatif yerler arayan üreteciler, Ahmet Türkel Çevre Yolu'nun bir kereye mahsus kurutma alanı olarak kullanılması için kaymakamlığa başvurdu.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte Kaymakam Ali Akça'yı makamında ziyaret eden çiftçiler, Ahmet Türkel Çevre Yolu'nun bir şeridini ayçekirdeği kurutmak için kullanmak istediklerini belirtti. Basına kapalı toplantının ardından bir açıklama yapan Kaymakam Akça, "Kurutma işlemine izin verecek olan kaymakamlık veya belediye değildir. Kaldı ki oradaki herhangi bir kazanın sorumluluğu var. Bu, vicdani ve hukuki anlamda sıkıntılıdır. Orada bir kaza olabilir, araçların veya 112 ambulansı ile itfaiye araçlarının ulaşımını engelleyebilir. Yolların kapatılması ancak tamirattan dolayı olabilir. Ayçekirdeği kurutulacak diye yolların kapatılması doğru değildir. Yolların sorumluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü'ne aittir. Önümüzdeki sene inşallah birtakım çalışmalar yapılacak. Biz de çiftçilere destek vereceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre Yolunda Ayçekirdeği Kurutulmasına İzin Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement