Çevreci Başkan'dan Orman Kanunundaki Değişikliğe Kepki - Son Dakika
Güncel

Çevreci Başkan'dan Orman Kanunundaki Değişikliğe Kepki

Çevreci Başkan\'dan Orman Kanunundaki Değişikliğe Kepki

Muğla'da Çevre Gönüllüleri Grubu'nun Başkanı Filiz Ersan, ormanlık alanları doğalgaz aramaları işletmelerine açan yönetmeliği eleştirdi.

21.04.2014 11:18  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde faaliyet gösteren Çevre Gönüllüleri Grubu'nun Başkanı Filiz Ersan, Resmi Gazete'de de yayımlanan, ormanlık alanları petrol boru hatları, enerji santralleri, petrol ve doğalgaz aramalarında faliyet gösteren işletmelere açan yönetmeliği eleştirdi.

Resmi Gazete'nin 18 Nisan 2014 Cuma günkü sayısında yayımlanan Orman Kanunu'nun 16, 17 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler ile ormanlık alanlarda enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz boru hattı, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verileceği duyuruldu. Yönetmeliğin kanunlaşmasının ardından Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, evinde basın toplantısı düzenledi.

Ülkeyi yönetenlerin yeşil krizi geçirdiğini ve son yeşilleri de yok edebilmenin çabasına girdiklerini öne süren Filiz Ersan, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre suç işlenmiştir. Orman alanlarının üstü işletmelere açılıyor. Altını da mühimmat, silah, bomba ne yaparsanız yapın deniliyor. Çıkardıkları yönetmelikle tam bir çevre katliamı yapılacaktır. Madem bunlara izin veriyorsunuz çıkarın yangını, patlatın bombaları, orman yansın, bitsin, biz de kurtulalım. Bu ihanet yönetmeliği, sözde ülke ekonomisine katkıymış. Bu kaynaklarımızı satarak ekonomik kalkınma olmaz, bu bir bahane. Bunlar, ülkeye ateşten gömlek giydirdiler. Bu yerler hatırlı kişilere, arazi mafyalarına, terör örgütlerine, rantçılara, yağmacılara çok güzel özel bir icattır dedi.

TÜRKİYE YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ

Kanunu çıkartanların akıllarının kurnazlığa çok güzel çalıştığını söyleyen Filiz Ersan, Doğalgazı, petrolü gel orman içine koy diyorlar. Üstünü işlet altına da ne halt edersen et diyerek kontrolü bırakıyorlar. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir örnek var. HES'ler, TOKİ'ler yağma Hasan'ın böreği Türkiye olduk. Böyle devam ederlerse mezar yapmaya ve yatacak yeriniz kalmayacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük orman katliamı ile karşı karşıyayız. Bu yüz karası yönetmeliği resmileştirmek anayasal suç işlemektir. Dünya üzerindeki tüm yasal hakların çiğnenmesidir. Avrupa İnsan Hakları, Avrupa Çevre Hakları sözleşmeleri, Orman yönetmelikleri ve tüm yasalar hiçe sayılmıştır dedi.

BİZLER ARTIK ÇEVREYİ BAKANLARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yönetmeliğin vatan hainliği ve düşmanlığıyla eş olduğunu iddia eden Filiz Ersan, Bu maddeyle askeri üstlerin, radar mevzilerinin, bakanın bir emri ile tüzel kişiliğe geçme durumu mevcut. Vatanın bütünlüğü, korunması tehlikeye atılıyor, bu nasıl bir güvenliktir Eskiden bakanlıklar halkın, doğanın ve çevrenin hakkını korurdu. Günümüzde ise ormanı Orman Bakanı'ndan, çevreyi Çevre Bakanı'ndan, kara, deniz ve havayı Ulaştırma Bakanı'ndan korumaya çalışıyoruz dedi.

EYLEM BAŞLATMA KARARI

Yönetmeliğin ardından eylem başlatma kararı aldığını söyleyen Filiz Ersan, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin iptali için Marmaris'ten başlayan ve ülkemizin her şehrine yayılan imza kampanyası başlatarak çevre koruma eylemleri düzenleyeceğiz. Hafta başında Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM, Bakanlara kararın iptali için dilekçe göndereceğiz. Sonuç alamadığımız takdirde uluslararası örgütlerin destek vermesini isteyeceğiz. Ülke genelinde bulunan yüzün üzerindeki çevre örgütleriyle irtibata geçtik, herkesin desteğini bekliyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevreci Başkan'dan Orman Kanunundaki Değişikliğe Kepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement