Çevreciler Anız Yangınları İçin Önleyici Tedbirler Alınmasını İstedi - Son Dakika
Yerel

Çevreciler Anız Yangınları İçin Önleyici Tedbirler Alınmasını İstedi

Çevreciler Anız Yangınları İçin Önleyici Tedbirler Alınmasını İstedi

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, her yıl yaz aylarında kentte büyük sorun haline gelen anız yangınlarına karşı tedbir alınmasını istedi.

16.05.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, her yıl yaz aylarında kentte büyük sorun haline gelen anız yangınlarına karşı tedbir alınmasını istedi.

Dernek Başkanı Recep Kavuş, kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun biran önce sağlanarak, anız yangınlarının önlenmesi için çalışma başlatılması gerektiğini söyledi. Kavuş, başta Tarım Müdürlüğü olmak üzere, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, belediye, Ziraat Odası ve vatandaşların tedbir almasını isteyerek, "Hasat esnasında biçerdöverle toprak yüzeyine yakın hasat yapılmaları için uyarı ve kontroller yapılmalıdır. Sapların saman olarak değerlendirilmesi için balyaya dönüştürülerek, kışın hayvanlar için yiyecek olarak stok yapılmalı. Sap parçalama makinesi ile arazide kalan saplar parçalanarak, toprağa yayılması sağlanmalı. Biçerdöverler de yangın söndürme için gerekli ekipman ve malzeme bulundurulmalı. Karayolları ve köy yolları kenarında biriken kuru ve yabani otlar greyderlerle temizlenmeli. Elektrik direklerinden zaman zaman çıkan kıvılcımların yangına yol açtığından direklerin etrafının biriken kuru otlar ve saplar temizlenmeli. Çiftçiler anız yangınlarına karşı bilinçlendirilerek, anız yakmanın mahalli çevre kurulu kararınca yasaklandığı, yasaklara uymayanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun 383 ve 526. maddesi uyarınca cezai işlem yapılacağı tebliğ edilmeli. Anız yangınları ile ilgili olarak yangına müdahale ekiplerinin biran önce hazır hale getirilip geçmiş yıllara oranla bu sene ekip sayısı artırılmalı. Belediyelerin yanı sıra, TPAO ve İl özel idaresi ekiplerinin de yangın söndürme çalışmalarında aktif bir biçimde görev almaları sağlanmalı" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevreciler Anız Yangınları İçin Önleyici Tedbirler Alınmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement