Çevreciler: Caddedeki Ağaçlar Korunsun - Son Dakika
Yerel

Çevreciler: Caddedeki Ağaçlar Korunsun

Çevreciler: Caddedeki Ağaçlar Korunsun

Batman Belediyesinin caddelerdeki orta refujları kaldırma girişimi çevrecilerin tepkisini çekti.

20.10.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevrecilerin kaygısı

Batman Belediyesinin Meydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı düzenleme çalışmaları çerçevesinde orta refüjü kaldıracağını açıklamasının ardından çevreciler harekete geçti.

Cadde üzerindeki refüjün yolu daralttığı gerekçesiyle belediye yönetimi tarafından cadde üzerinde bulunan esnaflar arasında anket yapılmış ve 47 esnaftan 40'ının bu düzenlemeye onay verdiği açıklanmıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan çevreciler, "Cumhuriyet Caddesi orta refüjüne Belediyenin yeniden bir düzenleme yapacağı söz konusudur. Esnaf istiyor diye düzenlemeyle orta refüj kaldırılacağı yönünde iddialar var. Şayet orta refüj kaldırılırsa burada en az 50'ye yakın yetişkin ağaç ve çalıların sökülmesi söz konusu. Böylece de Batman olarak bir yeşil alanımızı daha yitirmiş olacağız. Çarşı esnafının talepleri üzerine daha öncede birinci cadde ve ikinci caddedeki geniş kaldırımlar daraltılmış onlarca ağaç kesilmişti. Yine de sorun çözülmedi. Cumhuriyet caddesinin orta refüjünün kaldırılması trafiği rahatlatmayacak aksine trafikte bir keşmekeşliğe neden de olabilir. Biz Çevreciler olarak yapılacak düzenleme esnasında tek bir ağaca zarar verilmesini istemiyoruz. Bu söz konusu ağaçlar yaşları gereği taşınma ile kurtarılması da söz konusu değildir" dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çevreciler: Caddedeki Ağaçlar Korunsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement