Çevreciler Termik Santrallere Karşı Danıştay'a Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Çevreciler Termik Santrallere Karşı Danıştay'a Başvurdu

Çevreciler Termik Santrallere Karşı Danıştay\'a Başvurdu

Adana'da çevreciler, Çukurova Bölgesi'nde yapılmak istenen 5 termik santral lisansının iptali için Danıştay'a başvurdu.

16.07.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da çevreciler, Çukurova Bölgesi'nde yapılmak istenen 5 termik santral lisansının iptali için Danıştay'a başvurdu.

Adana Adliyesi önünde toplanan Adana Barosu'na kayıtlı avukatlar, Adana Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ve Greenpeace üyeleri, çevre sorunlarını anlatan fotoğraflar taşıdı. Yaklaşık 30 kişilik grup adına açıklama yapan Adana Barosu Çevre Komisyonu Başkanı ve Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, Adana'da 18, Mersin'de 8, Hatay'da 7 ve Osmaniye'de 2 olmak üzere Doğu Akdeniz Bölgesi'nde 35 tane termik santral yapılmak istendiğini söyledi. Sugözü Termik Santrali'nin yanında bulunan Sugözü Köyü'nde 2011 yılında 29 sakat buzağı, 260 sakat ve ölü kuzu doğduğunu savunan Atal, Termik santral bacasından çıkan zehirli gazlar hayvanların sakat doğmasına yol açtı. Şu anda Ceyhan'da kanser vakaları gözle görülür şekilde artmıştır dedi.

YAŞAM DAVASIDIR

Doğu Akdeniz'de yapılmak istenen 8 termik santralin lisans iptali için daha önce Danıştay'a başvurduklarını aktaran İsmail Hakkı Atal, şöyle dedi

Bugün çok tehlikeli bir eşikteyiz. Eğer toplumsal bir karşı duruş olmadığı takdirde 35 termik santral zehir kusmak için fırsat kolluyor. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Bu açtığımız bir çevre davası değil yaşam davasıdır. İsmail Hakkı Atal ve beraberindekiler, 5 termik santralin lisansının iptali için Nöbetçi İdare Mahkemesi aracılığıyla Danıştay'a başvuru yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevreciler Termik Santrallere Karşı Danıştay'a Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement