Çevrecilerden Anız Yangını Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Çevrecilerden Anız Yangını Tepkisi

Çevrecilerden Anız Yangını Tepkisi

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anız yangınları konusunda vatandaşın muhatap kurum bulamadığını belirtti.

04.10.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anız için çevrecileri arıyorlar

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anız yangınlarının bir türlü önlenemediğini ve anız yangınlarından etkilenen kişilerinde kendilerini aradığını belirterek, anız mücadelesinde kurumların daha etkin olmalarını istedi.

Son günlerde anız yangınlarının sıkça yaşanmasından dolayı hava kalitesinin ciddi manada etkilediğini ve insanların nefes alamayacak duruma geldiğini belirten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, sorunla ilgili vatandaşlar muhatap bulamadıkları için sürekli kendilerini aradıklarını belirtti.

Özelikle, kalp ve astım hastalığı olan insanlar, yaşlılar, çocukların artan anız dumanı ve partiküllerden ciddi bir biçimde etkilendiğini belirterek doğaya, tüm canlılara, arazilerin verimine ciddi manda zarar veren anız yangınlarına karşı ilgili kurumları etkin bir şekilde görevlerini yapmaya davet etti.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği bu sorunun önlenememesinin en büyük nedeninin vatandaşların duyarsızlığı ve kurumsal işbirliği eksikliği olduğunu söyledi.

Son günlerde artan anız yangınları ile mücadelede kurumların işbirliği noktasındaki eksiklikleri nedeni ile bu sorunun çözülemediğini belirten Kavuş "bu sene İtfaiye müdürlüğü yangına müdahale noktasında, İl özel idaresi bir iş makinesi ve tanker takviyesinde bulunmuştu onu da geri çektiler. Yangın söndürme araçları olan kurumlar itfaiye ekiplerine yeteri desteği vermiyor. Ayrıca, anız yakanlar hakkında gerekli yaptırımlar yapılmıyor "dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çevrecilerden Anız Yangını Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement