Çevrecilerden Direniş Çadırının Yakılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerden Direniş Çadırının Yakılmasına Tepki

Çevrecilerden Direniş Çadırının Yakılmasına Tepki

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 16 Eylül 2015 gecesi siyanüre karşı kurulan direniş çadırının kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmasının ardından Fatsa-Ünye Çevre Koruma Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

22.09.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 16 Eylül 2015 gecesi siyanüre karşı kurulan direniş çadırının kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmasının ardından Fatsa- Ünye Çevre Koruma Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

Fatsa-Ünye Çevre Koruma Platformu üyeleri, yakılan çadırın bulunduğu Yukarıbahçeler Mahallesi'nde basın açıklaması yaptı. Önce pankartlarının, ardından direniş çadırlarının yakıldığını belirten platform üyelerinden Atahan Yılmazer, "Fatsa ve Ünye halkı başta olmak üzere sesimizi duyan Türkiye'nin dört bir köşesinden mücadelemize destek verenlerle birlikte sürdürdüğümüz 'siyanüre hayır' kavgamız etkisini göstermeye başladı. Bizler biliyoruz ki hukuksal süreçle yetinemeyiz. Haklı mücadelemizi fiili ve meşru mücadeleyle devam ettiriyoruz. Buradaki 'direniş çadırımız' da bunun bir parçasıydı. Mücadelemiz büyüyerek devam ediyor. Bundan rahatsız olanlar 6 Ağustos'ta çadırımız etrafındaki pankartlarımızı kestiler, 26 Ağustos'ta çadırımızın brandası kesildi. Bu saldırıların amacının bizleri yıldırmaya yönelik adımlar olduğunu biliyoruz. Baktılar olmuyor, 16 Eylül gece direniş çadırımız kundaklandı, yakıldı. Kesseler de yaksalar da mücadele durmayacak. Çadırımıza yapılan saldırıyı yargıya taşıdık" dedi.

Yöre sakinlerinden Sevim Atasoy ise, "Altın arama çalışmaları her zamanki gibi devam ediyor. Şaşırmış durumdayız. Bu mağdur durumumuzun biran önce çözümlenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Emine Atar, "Yerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Biz burada büyüdük ve yaşamaya devam ediyoruz. Bizlere hüküm ediyorlar ve bizler nere gideceğiz? Çadırımızı yaktılar. Bunları kim yapıyor anlamış değiliz" diye konuştu.

Platform üyeleri ve vatandaşlar, basın açıklamasının ardından dağıldılar. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevrecilerden Direniş Çadırının Yakılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement