Ceyhan'da Avukatlar Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ceyhan'da Avukatlar Günü Kutlandı

Ceyhan\'da Avukatlar Günü Kutlandı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Avukatlar Günü, Ceyhan Baro Temsilciliği tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

06.04.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Avukatlar Günü, Ceyhan Baro Temsilciliği tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve Ceyhan Baro Temsilcisi Öznur Özbek'in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, törende yaptığı konuşmada, "Terör eylemi sonrasında yitirdiğimiz Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Her ne kadar Cumhuriyet Başsavcısına gerçekleştirilmişse de bu eylem aslında Türkiye'nin anayasal, demokratik düzenine ve Anayasanın 9. maddesindeki yargı yetkisini kullanmakta olan Cumhuriyet Savcılarına karar makamındaki yargıçlara ve savunmaya yapılmıştır. Bu saldırı yurttaşın hak arayışının ve adalete erişimine engel oluşudur. Biz olsa da olur olmasa da olur mantığı ile hareket etmiyoruz. Cumhuriyet Savcımızın öldürülmesi olayındaki güvenlik zafiyetinin avukatlara yüklenmesini doğru bulmuyoruz. Yaşanan olayda bir güvenlik zafiyeti varsa öncelikle bu güvenlik zafiyetinden kimler sorumlularsa onlar bu sorumluluğu yerine getirmeli. Daha kanıtlar toparlanmamışken tanık anlatımları dinlenilmemişken avukatlık mesleğini günah keçisi olarak göstermek isteyen zihniyeti kınıyorum" dedi.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nurullah Bodur, "Adalet öyle bir duygu ki adeta bir oksijen gibi rutin hayatta her şey sağlıklı şekilde giderken esasen hiç ihtiyaç yokmuş gibi algılanan bazı değerler kaybedildiği vakit veya ihtiyaç duyulduğu zaman ne kadar hayati olduğu ortaya çıkan değerlerdir. Bunların başında da savunma gelmektedir. Bu ülkede geçmiş tecrübeler gösteriyor ki ülkenin en etkili isimleri en yetkin isimleri dahi gün gelmiş mahkeme önüne çıkmış ve savunmaya ihtiyaç duymuştur. Bugün kendini etkili ve yetkili gören her kesimdeki insanlarda bu gerçeği unutmamalılardır. Öncelikle son dönemde Yargıya yönelik, devlete yönelik çıkabilecek kaostan medet uman çevrelerin şehit ettiği Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Selim Kiraz ve onun öncesinde şehit edilen Murat Uzun savcımız olmak üzere avukat, hakim, savcı tüm meslektaşlarımın adalet uğruna şehit olduklarının bilincindeyiz. Bu durumdan medet uman çevrelerin şunu bilmesini istiyoruz; yiğitler bir defa ölür korkaklar her gün ölür" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin ardından Ceyhan Adalet Sarayı Baro Temsilciliğinde tebrikleri kabul ederek etkinlik son buldu.

Törene Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kürkçü, Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İbrahim İkidağ da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceyhan'da Avukatlar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement