Ceyhan'da Badem Hasadı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Ceyhan'da Badem Hasadı Başladı

Ceyhan\'da Badem Hasadı Başladı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde badem hasadı başladı.

17.08.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Ceyhan ilçesinde badem hasadı başladı. Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, kentte 10 bin 772 dekarda 158 bin 74 badem ağacının bulunduğunu söyledi.

Ceyhan ilçesi Doruk Mahallesi'nde badem hasadına başlandı. Mehmet Mürşit Güllüoğlu'nun bin 200 dekar alanda üretim yaptığı bahçesinde düzenlenen hasat etkinliğine Ahmet Söğüt'ün yanı sıra Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut da katıldı.

Hasat etkinliğinde konuşan Söğüt, orman vasfını yitirmiş bir arazide kiralama yaparak, güzel bir badem bahçesi tesis eden Mehmet Mürşit Güllüoğlu'nu tebrik ederek, geçen yıl Türkiye'de 270 bin 203 dekarda 73 bin 230 ton badem hasat edildiğini ve Adana'da 10 bin 772 dekarda 158 bin 74 badem ağacı bulunduğunu anlattı.

Dünyada en fazla badem üreten ülkelerin başında ABD, İspanya, İran ve Fas'ın geldiğini belirten Söğüt, "Badem, Anadolu'nun en eski meyve türlerinden olup, kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçen bir Akdeniz iklimi bitkisidir" dedi.

Söğüt, konuşmasına şöyle devam etti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan sözleşmeye göre orman vasfını yitirmiş araziler kiraya verilerek, belirlenen fidanlarla ağaçlandırılıp ekonomiye kazandırıldı. Ülkemizde badem yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmamakta olup, genellikle tarla kenarlarında sınır ağacı olarak yetiştirilmektedir. Kapama badem bahçeleri yok denilecek kadar azdır. Son yıllarda badem bahçesi tesisi kazançlı yatırım olarak görülmeye başlanmış ve badem yetiştiriciliğine olan ilginin artması ile orman alanlarından kiralama yoluyla badem bahçeleri tesis edilmesi yoluna gidilmiştir."

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise çalışan, üreten ve ülkeye katkı sağlayan çiftçilere her konuda destek vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından badem hasadı yapıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ceyhan'da Badem Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement