Ceyhan'da Şehitlere Dua Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ceyhan'da Şehitlere Dua Programı Düzenlendi

Ceyhan\'da Şehitlere Dua Programı Düzenlendi

Adana’nın Ceyhan ilçesinde terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler için dua programı düzenlendi.

17.10.2015 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Ceyhan ilçesinde terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler için dua programı düzenlendi.

Kaymakamlık önü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Prof.Dr Ömer Döngeloğlu, Dursun Ali Erzincanlı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk burada yaptığı konuşmasında "İslamiyetle şereflenen bu millet çıkmış olduğu bu yolculukta anadolu coğrafyasını kendisine vatan edinmiştir. Şahadet şerbeti içmeyi en büyük dua olarak görmüş, yarışmış, her zaman savaş da hep en önde olmuştur. Bugün bu coğrafyayı yurt edinen bu milletin torunları olarak bu coğrafya dan tekrar bizi geldiğimiz yere sürmek için mücadele gösteren haçlı ruhu tekrar azmış içerideki ihanet şebekeleriyle birlikte bu milletin üzerine hayasızca, pervasızca, sınır tanımadan gelmektedir. Yaklaşık 3 ay içerisinde Ceyhan'dan malesef 3 tane gencimizi şehit verdik. Polis Memuru İsa İpek, Uzman Çavuş Ferdi Gerekli ve Polis Memuru Süleyman Çakır, bizde onların isimlerini ölümsüzleştirmek, yaşatmak için Belediye Meclisi oy birliğiyle karar aldık. İsa İpek kardeşimizin ismini Muradiye Mahallesi'ndeki parka verdik, Ferdi Gerekli kardeşimizin ismini İstiklal Mahallesi'deki parka verdik, Süleyman Çakır kardeşimizin ismini yapmakta olduğumuz Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bisiklet ve yürüyüş yoluna verdik" dedi.

Konuşmaların ardından Semazen ekibi gösteri yaptı, Dursun Ali Erzincanlı ve Prof. Dr. Ömer Döngeloğlu peygamber efendimizin hayatından kıssalar anlattı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceyhan'da Şehitlere Dua Programı Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement