Ceyhan Osb'nin Yer Seçimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ceyhan Osb'nin Yer Seçimi Yapıldı

Ceyhan Osb\'nin Yer Seçimi Yapıldı

Ceyhan OSB'nin yer seçimi yapıldıAdana'nın Ceyhan İlçesi'nde yapılacak Organize Sanayi Bölgesi'nin yer planlama toplantısı Adana Valisi Mustafa Büyük'ün katılımıyla gerçekleşti.

04.05.2016 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceyhan OSB'nin yer seçimi yapıldı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde yapılacak Organize Sanayi Bölgesi'nin yer planlama toplantısı Adana Valisi Mustafa Büyük'ün katılımıyla gerçekleşti.

Ceyhan Ticaret Odası'nın evsahipliğinde Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Adana Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve diğer ilgililer katıldı.

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, konuşmasında OSB için bugüne kadar yapılan çalışmaların hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Vali Büyük, 146 dönüm alanda kurulması planlanan sanayi bölgesi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün hepimizi mutlu eden, heyecanlandıran bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'nin oluşturulması sürecinde çok çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Kurumlar ve kuruluşlar büyük emek sarf etti. Ama en sonunda en hayati aşamalardan birisi olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'nin yer seçimi tamamlandı.. Ceyhan'a verilen roller ve ufuklar sadece bölgemizin değil, ülkemizin ve dünyanın ilgisini çekecek bir konumda. Enerji alanındaki yartırımlar petrol boru hatkları gelecekte Ceyhanı her zaman konuşulan yerleşim yeri olarak ortaya koyacaktır."

Bundan sonrak süreçte, katılımcı kuruluşlarla protokol hazırlanacağını belirten Vali Büyük, şöyle devam etti:

"Daha sonra OSB'nin tescili ve kamu tüzel kişiliğini oluşturma işlemini tamamlayacağız. Sonra yerel yönetimlerle birlikte imar planları ile ilgili kısımları gerçekleştirip, kamulaştırma işlemlerine başlayacağız. Valiliğimiz, Ceyhan Ticaret Odası ve katılmak istedikleri takdirde yerel yönetimlerimiz, Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi de bu bölgenin kurulması ve gelişmesi konusunda sorumluluk üstlenmiş olacak. Ümit ederim bu aşamaları da çok kısa bir sürede tamamlar, temel atma törenini de en kısa zamanda coşkuyla gerçekleştiririz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceyhan Osb'nin Yer Seçimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement