Ceylan Karavil Park Diyarbakır'ın Çehresini Değiştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Ceylan Karavil Park Diyarbakır'ın Çehresini Değiştirdi

Ceylan Karavil Park Diyarbakır\'ın Çehresini Değiştirdi

DİYARBAKIR (İHA) – Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park, 150 milyon dolarlık yatırımı ile kente gelmeyi düşünen yatırımcıların iştahını kabarttı.

28.11.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR (İHA) – Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park, 150 milyon dolarlık yatırımı ile kente gelmeyi düşünen yatırımcıların iştahını kabarttı. Ayda ortalama 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Ceylan Karavil Park 4 bin kişiye de istihdam oluşturuyor. AVM Genel Müdürü Kenan Güneş, " Diyarbakır'da daha önce olmayan çok sayıda ulusal marka Ceylan Karavil Park bünyesinde kente giriş yaptı" dedi.

Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen Alışveriş Merkezi Kiralama ve Yönetimi Bilfinger Real Estate Türkiye tarafından yapılan Ceylan Karavil Park 150 milyon dolarlık yatırımla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi unvanını kazandı. 65 bin metrekarelik kiralama yöntemi ile Türkiye'de bulunan 345 AVM içerisinde 13. sırada yer alan Ceylan Karavil Park, Diyarbakır'da 4 bin işsizi iş sahibi yaparak önemli bir istihdam kapısı oluşturdu. 18 Haziran'da açılışı yapılan Ceylan Karavil Park, 6 ay içerisinde 6.5 milyon ziyaretçi tarafından gezilirken, Türkiye'nin en ünlü ses sanatçıları ile yazarlar da AVM'de sevenleri ile buluştu.

"DİYARBAKIR'A HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERİYORUZ"

Ceylan Karavil Park Genel Müdürü Kenan Güneş, Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen, Alışveriş Merkezi Kiralama ve Yönetimi Bilfinger Real Estate Türkiye tarafından yapılan Ceylan Karavil Park'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olarak hizmet verdiğini söyledi. Ceylan Karavil Park'ta perakende kiralanabilir alanın 65 bin metrekare olduğunu belirten Güneş, merkezlerinin 200 bin metrekare inşaat alınana sahip olduğunu ifade etti. Güneş, "Ceylan Karavil Park Türkiye sıralamasında yaklaşık 345 AVM içerisinde 13. sırada. Projenin yaklaşık 150 milyon dolara mal oldu. İstihdama baktığımızda, yüzde 100 doluluk oranı ile çalıştığımızda, 3 ve 5 yıldızlı otelinde hayata geçmesi ile birlikte 4 bin kişiye istihdam sağlanmış olacağız. 6 aylık süre içerisinde 6 milyon 500 bin kişi bizi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısına baktığımızda bu istediğimiz bir rakam. Biz bunu buradaki etkinliklerimiz ile birlikte bu sayıyı daha da arttırmak niyetindeyiz. İnşallah bu sayıyı daha da üst noktalara çıkaracağız" diye konuştu.

"2015'TE HEDEF 16 MİLYON ZİYARETÇİ"

Önümüzdeki yıl yapılacak ve açılacak olan projeleri hakkında bilgi veren Güneş, "2015 yılıyla ilgili ilk olarak bölgenin ilk dev akvaryumunu hayata geçireceğiz. Bu büyük yatırımın bölgeye damga vuracağını düşünüyorum. 3 bin 400 metrekarelik bir alan üzerinde böyle bir yapıyı inşa ediyoruz. Bu bizim alışveriş merkezimize bir fark katacaktır. Bunun yanı sıra 3 ve 5 yıldızlı otelimizin çalışmaları devam ediyor. 2015 yılında 3 yıldızlı oteli açmayı hedefliyoruz. Biz çok farklı etkinlikler yapmaya başladık. Soner Sarıkabadayı mini konseri ve imza etkinliği ile başlangıç yaptık. Ünlü şair yazar Kahraman Tazeoğlu ile imza günümüz oldu. Aralık ayının ortalarında da Atiye konserimiz var. Biz etkinlik yaparken burada farklılığı hissettirmek istiyoruz. Artık İstanbul'da yapılan etkinliklerin üstüne bir şeyler katarak bölgeye de yansıtmak istiyoruz. Çünkü bölge ve Diyarbakır halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Alışveriş merkezimiz aynı zamanda bölgeye hitap ediyor. Bölgeden gelen ziyaretçilerimizin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. 2015 yılındaki hedefimiz 16 milyon ziyaretçiyi alışveriş merkezimizde ağırlamak" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN FAYDASINI GÖRDÜK"

Yaklaşık 2 yıldır devam eden çözüm sürecinin bölge ekonomisine çok büyük katkılarının olduğunu anlatan Güneş, "Bize çözüm sürecinin çok büyük faydası oldu. Alışveriş merkezimizin bünyesinde daha önce Diyarbakır'da olmayan ulusal markalar yer aldı. Bu gelişimi aslında biraz da çözüm sürecine bağlayabiliriz. Zaten devam eden bir yatırımdı, hayata geçirilecekti. Bunun da farkını hissettik bu yatırımı hayata geçirirken. Diyarbakırlılar her şeyin en iyisine layık, bu yatırımların kalkınma için istihdam için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki bu süreç Tüm Diyarbakır ve bölge halkına huzur ortamı sağlar. Biz de sadece alışveriş merkezi olarak değil aynı zamanda bir yaşam merkezi olarak, Diyarbakır ve bölge halkı için sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ceylan Karavil Park Diyarbakır'ın Çehresini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ali ilgili: Avm her gün bomboş, diyarbakır halkı avmyi benimseyemedi boş yere kendinizi ve milleti kandırmayın. 1 0 Yanıtla

Advertisement