Ceylanpınar Belediye Başkanı: Suikasti PYD militanları yaptı - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar Belediye Başkanı: Suikasti PYD militanları yaptı

Ceylanpınar Belediye Başkanı: Suikasti PYD militanları yaptı

Ceylanpınar'a dönerken gerçekleşen suikâstten kurtulan Ceylanpınar Belediye Başkanı Atila "Suikastı 'Burası Kürdistan istifa et' diye tehdit eden teröristler yaptı" dedi.

15.07.2014 17:20  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa mitinginin ardından Suriye sınırındaki Ceylanpınar’a dönerken bombalı aracın patlatılması ve ardından uzun namlulu tüfekle ateş açılarak yapılan suikasttan yara almadan kurtulan AK Partili Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Suikastı beni sık sık ’Burası Kürdistan toprağı, istifa et’ diyerek tehdit eden teröristler yaptı. Şans eseri kurtulduğumuz ve profesyonel suikastı sınırımızın diğer tarafından gelen ve bana göre yine Suriye’ye kaçan PYD’liler yapmıştır. Ama geri adım atmayacağım, tehditlere pabuç bırakmayacağım" dedi.

BBP'LİLER MENDERES ATİLLA'NIN SEÇİMİ KAZANMASINA İTİRAZ ETMİŞTİ

Ceylanpınar’da, Arap kökenli olan AK Partili Menderes Atilla, 30 Mart’ta yapılan seçimlerde 2 dönemdir BDP’nin yönettiği Ceylanpınar Belediyesi başkanlığını kazandı. Daha önce babası ve ağabeyinin de belediye başkanlığı yaptığı ilçede Menderes Atilla’nın seçimi kazanmasının ardından BDP’liler itirazda bulundu ancak Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine gerginlik çıktı ve 10 gün süren olaylarda kamu kurumları ile AK Partili olarak bilinen kişilerin ev ve işyerlerine molotof kokteylli saldırı düzenlendi, ilçe savaş alanına döndü. Olayların yatışmasının ardından evinden çıkan Menderes Atilla, deve kesilerek belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

BAŞBAKANLA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI, BOMBALI ARAÇ PATLATILDI

AK Partili Menderes Atilla, geçen pazar günü cumhurbaşkanı adayı da olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Menderes Atilla mitingin bitiminde yan yana geldiği Başbakan Erdoğan ile fotoğraf çektirdi ve kısa süre sohbet etti. Atilla, kent merkezinde iftarını açtıktan sonra önünde ve arkasında 2 koruma aracının arasında Ceylanpınar’a doğru yola çıktı. Atilla, yola çıktığı sırada saat 23.09’da Başbakan Erdoğan ile tokalaşırken çekilen fotoğrafını da sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşımdan yarım saat sonra ilçeye ulaşan Atilla ve korumalarının bulunduğu 3 araçlık konvoy Viranşehir Caddesi üzerindeki geçişi sırasında yola park etmiş bir otomobil uzaktan kumandayla patlatıldı. İnfilak eden otomobil hurdaya dönerken, şarapnel parçaları Atilla ve koruma araçları ile çevredeki ev, işyeri ve araçlara isabet etti.

SINIR ÖTESİNDEN TEHDİT ÜZERİNE 12 KORUMA TAHSİS EDİLDİ

AK Partili Atilla, seçimi kazanmasının ardından sık sık PKK adına ölüm tehdidi alması üzerine savcılığa başvurdu ve koruma talebinde bulundu. Savcılığın yaptığı incelemede Atilla ile yakın çevresine gelen tehdit telefonları ayrıntılı olarak araştırıldı. Yapılan araştırmada telefon numaralarının haberleri olmayan farklı kentlerde yaşayan kişilerin adına çıkarıldığı ve Ceylanpınar’ın karşısındaki Suriye’nin Rasulayn ilçesinde kullanıldığı saptandı. Tehdit telefonlarının sınır ötesinden geldiğinin belirlenmesi üzerine Atilla’nın 2 olan koruma sayısı 12’ye çıkarıldı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, SERBEST BIRAKILDI

Yapılan incelemenin ardından polis, suikastta kullanılan otomobilin plakasını belirledi. Plakası saptanan otomobili daha önce kullandığı belirlenen O.F. ve H.D. isimli 2 kişi gözaltına alınarak Şanlıurfa’ya götürüldü. Burada sorgulanan 2 kişi, ifade işleminin ardından serbest bırakıldı. Saldırıda şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralanan 3 polis memuru taburcu edilirken, Atilla’nın şoförlüğünü yapan İbrahim Butkıran’ın tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

ATİLLA: SALDIRIYI PYD’LİLER YAPIP, SURİYE’YE KAÇMIŞTIR

Suikasttan yara almadan kurtulan ve evinde geçmiş olsun dileklerini kabul eden AK Partili Menderes Atilla, saldırıdan kurtulmalarının mucize olduğunu ifade etti. Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine tehditler aldığını ve profesyonelce yapılan suikastı Suriye’den gelen PYD’lilerin gerçekleştirmesinden kuşkulandığını anlatan Atilla şöyle konuştu:

"Biz burada belediye başkanlığını kazanınca ilçeyi savaş alanına çevirdiler. Biz geri adım atmadık ve işimizin başına geçtik. Daha sonra hem bana hem ağabeyime hem de yakın çevreme çeşitli kanallardan tehditler geliyordu. Biz bu tehditlere aldırış etmedik ve işimize baktık. Daha sonra bana ve yine yakın çevremi tanımadığımız numaralardan arayarak ’burası Kürdistan toprakları, istifa edin’ diyerek telefonlar etmeye başladılar. Telefonların sıklaşması üzerine durumu savcılığa bildirdik ve yapılan incelemede Türkiye’de rastgele kişiler adına alınmış olan hatların Ceylanpınar’ın karşısındaki Rasulayn’da kullanıldığını ve tehdidi PYD’lilerin yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerine koruma sayımız ve güvenlik tedbirlerimiz artırıldı. Pazar günü de Başbakanımızın mitingine katıldıktan sonra önümde ve arkamda 2 koruma aracının arasında makam aracı ile ilçeye döndük. Dönüş yolunda Başbakanımız ile olan fotoğrafımı sosyal medyada paylaştıktan yarım saat sonra ilçemizin girişinde cadde üzerinde ilerlerken karanlık kör bir noktada tam benim aracımın geçişi sırasında bomba yüklü bir otomobil patladı."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ceylanpınar Belediye Başkanı: Suikasti PYD militanları yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • enbüyük İŞİD...: her isaya bir musa. . . İŞİD şimdi herbir PYD linin başı ile top oynuyor. . . daha beter inşlh. . . 9 23 Yanıtla Kurdislam: Kürtler ALLAH u EKBER derse si ya şeytanmı dersin ne diyeceğinizi merak ettim işid gibi tasması siyonost ve misyonerlerin elinde olan islam düşmanını nasıl översiniz 0 0 PASTIRMA YAP İŞİD: aslan TÜRK askeri. . . sınıra yerleştir mayınları, tankları. . . . . PYD orada sucuk olsun. . . . 0 0 ahmet: Allah seni şidten ayırmasın!Mazlumlara saldıran katleden işid ve benzerleri kahrolsun amin. . . . 0 0
  • metin: bir başkan halkın arasına rahat rahat girmeden nasıl görev yapa bilir acaba. 12 korumayla. . . 19 5 Yanıtla
  • dogan: yaşasın işiddd 4 17 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: DİK DUR BAŞKAN SENİNLEYİZ . . 8 13 Yanıtla
  • SIRNAK73: Er Ya da Geç Kürdistandan Temizlenecen Ceylanpınar Kürdistandır, bir arap O ilçeyi yönetemez. aklın varsa çabuk istifa et. !! 13 7 Yanıtla
  • CEMAL: PKK ŞEHİRLERE İNMİŞ DURUMDA DEVLETTEN YÜZ ALARAK. . 11 9 Yanıtla
  • hüseyin kerbela: 1)Ceylanpınarı iyi bilirim çünkü oralıyım!Saldırıyı savunacak değilim, ancak bu aile yaklaşık 25 yıl belediye başkanlığı yaptı. Babası, dayısı, abisi her biri en az bir iki dönem yaptı. Sadece hatırladığım mezarlığın duvarını ördüler, ve göstermelik daracık beton yollar ki kısa sürede yok olup gitti. Birde çok önemli derin devlet bağlantılarıyla halka korku salmalrı. . . Bu arada dyp kökenli ve DP adayı idi daha önceki seçimlerde. . . Ve böyle bir aday huzuru bozacağını gören Akp ilçeteşkilatı adaylığı üzerine 'kriterlerimize uygun değil' diyerek istifa etti. 17 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement