Ceylanpınar'da Bulunan Bomba İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'da Bulunan Bomba İmha Edildi

Ceylanpınar\'da Bulunan Bomba İmha Edildi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'da bir köprü altına yerleştirilmiş halde bulunan 350 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edildi.

19.10.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde önceki akşam saatlerinde bir köprü altında tespit edilen bomba, jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alınarak ertesi gün sabah saatlerinde imha edildi.

İlçede akşam saatlerinde devriye görevi yapan Muratlı Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler köprü ve menfezleri kontrol ederken, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Büyük Yenice Mahallesi yakınlarındaki köprünün altında kablolara bağlı iki adet bidon fark etti.

Kablo ile birbirine bağlı olan iki adet bidonlarda el yapımı patlayıcı olma ihtimali üzerine jandarma, bölgeyi güvenlik çemberine alarak yolu trafiğe kapattı. Yoğun önlem alan jandarma, sivillerin bölgeye yaklaşmasına izin vermedi. Ardından Şanlıurfa'dan gelen bomba imha uzmanları ise yaptığı incelemelerinde 300 kilo ağırlığındaki bidonlarda el yapımı patlayıcı olduğunu tespit etti. Havanın kararması nedeniyle bidonların imhasının ertesi güne yapılması kararlaştırıldı.

Bu süreç boyunda trafiğe kaplı olan yolda bulunan bomba, ertesi gün saat 09:45 sıralarında kontrollü bir şekilde patlatıldı. Olayda yaralanan olmazken patlama sonucu yol üzerinde bulunan köprü kullanılamaz hale geldi.

Jandarma el yapımı patlayıcı bidonları menfeze bırakan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'da Bulunan Bomba İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement