Ceylanpınar'da Görevlendirilen Polisler Tuvalet Damında Kalıyor - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'da Görevlendirilen Polisler Tuvalet Damında Kalıyor

Şanlıurfa Emniyet Müdürü geçtiğimiz günlerde, "Ben polisimi 5 yıldızlı otelde ağırlıyorum." demişti. Skandal gerçek ortaya çıktı; polisler tuvalet damında kalıyor.

28.08.2015 12:12  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın "Ben polisimi 5 yıldızlı otellerde ağırlıyorum." şeklindeki açıklamasının ardından skandal bir gerçek ortaya çıktı.

TUVALET DAMINDA YATIYORLAR

Zaman'dan Fethi Altun'un haberine göre şehre geçici görevlendirme ile gelen polislerin bir tuvaletin damında açık havada yattıkları görüldü. Yer yatağında elverişsiz şartlarda yatmak zorunda bırakılan polislerin kaldığı damın, sınıra 500 metre mesafede olması dikkat çekti.

2 POLİS EVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde canlı bombalı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybetmesi ve Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi üzerine çeşitli illerden geçici görevlendirme ile şehre gönderilen ve barınacak yer bulunamayan polislerin ikamet ettikleri yerler yürek burkuyor. Özellikle Ceylanpınar'da geçici görevlendirmeyle gelen polislerin bir okulun tuvaletinin damında yatıp kalktıkları ortaya çıktı. Çok kötü şartlarda açık havada kalan Çevik Kuvvet polislerinin, halının üzerine atılan bir yer yatağında yattıkları görülüyor. Polislerin gündüz yataklarını koyacak yer bulamadığı için açık alanda bıraktıkları anlaşılıyor. Üstelik polislerin yattığı yerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD'nin kontrolünde bulunan Resulayn sınırına yaklaşık 500 metre mesafede bulunması açık hedef olduklarını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz ay 2 polisin evinde uyurken şehit edilmesi kamuoyunda Şanlıurfa'daki emniyet güçlerinin güvenliğini sorgular hale getirmiş, şehirde birçok polis ve askerin evi değiştirilmişti.

"POLİSLER 5 YILDIZLI OTELDE KALIYOR"

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, geçtiğimiz hafta kentte görev yapan ulusal ve yerel basınla buluşmuştu. Kentin güvenli olduğunu savunan Pınarbaşı, "Şanlıurfa'da olağanüstü bir durum yok. İlimizin güvenliği 81 ilin içinde en iyisi. İşimizin başındayız. Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Önleme işini en üst düzeyde tutuyoruz." diyerek basında yer alan güvenlik ve istihbarat zafiyeti haberlerini yalanlamıştı. Pınarbaşı, aynı toplantıda "Ben polisimi 5 yıldızlı otellerde ağırlıyorum. Şanlıurfa, en güvenilir illerden." ifadelerini de kullanmıştı.

POLİSLER GÜVENDE DEĞİL

Pınarbaşı'nın bu açıklamasının ardından kaldıkları damla ilgili ortaya çıkan fotoğraf, polislerin hiç de güven içinde olmadıklarını gösteriyor. Ayrıca güvenlik güçlerinin sağlıklı olmayan şartlarda kaldıklarını ortaya koyuyor. Bu arada Emniyet Müdürlüğü'nün kalacak yer bulamadığı, polislere prefabrik konut arayışına girdiği öğrenildi. Bu girişimin de güvenlik sorununu çözemeyeceği belirtiliyor.

Ceylanpınar\'da Görevlendirilen Polisler Tuvalet Damında Kalıyor

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'da Görevlendirilen Polisler Tuvalet Damında Kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (125)

  • Kekowa: Orasi bile fazla onlara. 6 81 Yanıtla
  • EDİRNE: görünnnnn bunu eyyyy akıllı türk kardeşlerim bunlar bu ülkenin evlatlarını öldürüp sırtlarından para kazanıyo yeter açın gözünüzü HDP türkiyenin kurtuluşudur 7 63 Yanıtla
  • çiçek abbas00: Milyarlarca lira ödenerek binilen makam araçlarinin olduğu ülkemiz de eger sen polis ve askerine her alanda en iyisini sunamiyorsan yaziklar olsun. 46 4 Yanıtla
  • rest: 5 yıldızlı mikrobik yuva 40 2 Yanıtla
  • Fgh: Birakin paraleli aktrolunu gercek okan tekbirsey var bu ülkede polisin degeri basiniza bir bela gelince var onun disinda polise deger veren yok.. ortada paralel birsey varsa hükümet elinde her türlü yetki var ve her polisin sicili bilinir at teskilattan bizde kurtulalim sizde neden yapmiyorlar bunu çünkü polis bu ulkede her zaman hükümetlerin açığını kapatmasi icin kullanılır gundem hemen degisir isin icine polis girince icisleri Bakanı ve emniyet genel müdürü bu ulkede ne is yapar merak ettiniz mi paralel diye diye hemen her yerde bütün polisler asagilanirken bu paralelci dediklerini teskilatan sokan hükümetin Bakanı temizle bunları hepsinin ismi var sizde son 10 yıl aldığın cemaatcileri cikar teskilattan gitsinler tekke de takilsinlar ve emniyet genel müdürü sahip cik personeline makaminda evrak imzalamakla bu isler olmuyor sahaya in ve konuş bu insanlarin hakkını ara asker isteyor hemde açıktan medyada yayınlanıyor asker personeline sahip çıkıyor birsey varsa Medyada aciklama yapiyor sen cik yap korkma koltugundan olurum diye bu memurlarin hepsinin sende hakkı var sokakta yatanindan keplerle belediye isciligi yaparken can verenine kadar allah once senden soracak bunlarin hakkını 40 0 Yanıtla
  • kaan efendi : urfa emniyeti ne zaman iyi yerde barınma sağlamış bugüne kadar şov yapmasın müdür Halfeti rezilliği hala sosyal medyada 38 0 Yanıtla
  • Polis31: Gerçekleri ne kadar gizleyecektiniz ?? Bunlar gerçekler polisin hali alın gozunuzun onunde 37 1 Yanıtla
  • canavar: hdp tam manasiyla pkk dan ayrilsin bolucu soylemlerini biraksin o zaman dedigine inanirim.bak turklessin demiyorum dikkatini cekerim. 0 4
  • EDİRNE: CANAVAR KARDEŞİM İSMİN HAYLİ İLGİNÇ :) YORUMUNU BEĞENDİM HAKLISIN AMA BU DA ZAMANLA OLUR 0 0
  • Polis31: Gards yaran mi var burda insanlık dışı bi biçimde görüntü var gözünün önünde ha sen gormrk istemezsen saygı duyarm 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi
    10:00 Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi

    Samsun AFAD İl Müdürlüğü, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Orman Kurtarma Timi'ne (ORKUT) 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verdi. Eğitimde, arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılması gereken işlemler uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı. Orman Kurtarma Timi, orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı aldıkları eğitimlerle hazır hale getirildi.

  • Leylek Ormanı'nda 7 bin kilometrelik yolculuk
    10:00 Leylek Ormanı'nda 7 bin kilometrelik yolculuk

    Afrika'dan 7 bin kilometre yol kat ederek Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gelen leylekler, Samsun Bafra Doğanca Mahallesi'nde bulunan 'Leylek Ormanı'nda yerleşti. Leyleklerin oluşturduğu kat kat yuvalar, bir apartmanı andırıyor. Leylekler, yavrularını büyüttükten sonra ağustos ayı sonunda daha sıcak ülkelere uçacaklar.

  • Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti
    10:00 Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti

    Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde hafta sonu meydana gelen sel felaketi nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Demak bölgesinde sel suları nedeniyle 22.000'den fazla kişi geçici barınaklara sığındı. Selin etkisiyle birçok köy su altında kaldı ve Demak ile Kudus bölgelerini birbirine bağlayan eyalet karayolu kapatıldı. Endonezya'da yağmur sezonunda sel ve toprak kayması gibi afetler sıkça yaşanıyor.

  • Samsun'dan kısa kısa
    10:00 Samsun'dan kısa kısa

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılında Vezirköprü Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikildi. Şehit polis memuru Orhan Mutlu'nun babası Memduh Mutlu duygulu anlar yaşadı. Ayrıca, ASFED Havza İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile birçok kurum ve vatandaş katıldı.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi
    09:57 Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi

    Adana'da Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da ele geçirdi. Ruhsatsız silah yakalatan 7 kişi ve diğer suçlardan yakalanan 31 kişi tutuklandı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.


Advertisement