Ceylanpınar'da Yaşlı ve Hastaların Bakımına Avrupa Standartı - Son Dakika
Yerel

Ceylanpınar'da Yaşlı ve Hastaların Bakımına Avrupa Standartı

Ceylanpınar\'da Yaşlı ve Hastaların Bakımına Avrupa Standartı

Ceylanpınar Belediye başkanlığı tarafından, Ceylanpınar’da yaşlı ve hastalara yönelik çalışma başlatıldı.

18.08.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceylanpınar Belediye başkanlığı tarafından, Ceylanpınar'da yaşlı ve hastalara yönelik çalışma başlatıldı.

Yaşlı hasta ve hasta bakıcılığı ile ilgili başlatılan çalışmada, Ceylanpınar pilot bölge olarak belirlenirken, hasta bakıcı yetiştirme ve eğitim projesi yakın tarihte hayata geçmesi bekleniyor. Konuyla ilgili başlatılan çalışmada Sağlıklı Toplum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Keskin, Ceylanpınar Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

Uluslararası birçok vakıf ve derneğin yönetim kurulu üyeliğini yapan Keskin, palyatif bakımı konusunda Türkiye'de öncülük eden sivil toplum kuruluşlarının başında yer alıyor. Ceylanpınar Belediye'sinde yapılan toplantıya katılan Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ARGE Proje Hibe ve Destekleme Birimi ve başkan danışmanları, sosyal belediyecilikte gelinen nokta ve yapılması gerekenler konusunda bir çok şey masaya yatırılıp görüşüldü. Uluslararası yaşlı ve hasta bakımı Türkiye Y.K.B uyum projesini anlatan Serpil Keskin, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan uluslar arası standartlarda öğretimde edilecek olan yaşlı hasta ve hasta bakıcı yetiştirme ve eğitim projesi imzalanarak Şanlıurfa özelinde de Ceylanpınar'ın pilot bölge olarak seçildiğini belirtti.

Keskin, bu bağlamda Ceylanpınar Belediyesi ile imzalanacak bir protokol ile uluslararası geçerlilik akredite, uluslararası meslek standardı gibi konularda net bir yapının ortaya konulacağını dile getirdi.

Ceylanpınar Belediye yetkilileri de toplantıda yaptığı değerlendirmede ise, yaşlı hasta ve hasta bakıcılığının profesyonel anlamda yapılması gerektiğini, sosyal devlet anlayışı içerisinde bunun zorunlu olduğunu belirttiler. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde Belediye Başkanının öncülüğünde bu işe sahip çıkacaklarını belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde imzalanacak bir protokol ile uluslararası geçerliliği olan uluslararası meslek standartlarına sahip bu belgeyi pilot bölge seçilen Ceylanpınar'da ilk defa hayata geçireceklerini dile getirdiler. Burada verilecek eğitim sonunda belgeye hak kazananların yaklaşık 2 bin TL maaş ile bu hizmeti daha profesyonel ve daha iyi şartlarda sunmuş olacaklarını belirten belediye yetkilileri, iş garantili kursların önümüzdeki günlerde başlayacağını belirttiler. Böylelikle evde bakım ücretinin bu bağlamda yeniden yapılandırılacağı, bu konuda evde bakımın uygun hale gelmesi için gerekli yasanın, düzenlemelerinin meclis gündeminde olduğu bildirildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceylanpınar'da Yaşlı ve Hastaların Bakımına Avrupa Standartı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement