Ceylanpınar'da Yeni Doğan Bebeklere Şehit Polislerin İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'da Yeni Doğan Bebeklere Şehit Polislerin İsmi Verildi

Ceylanpınar\'da Yeni Doğan Bebeklere Şehit Polislerin İsmi Verildi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 2 aile dünyaya gelen bebeklerine ilçede görev yaparken PKK'lılar tarafından şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın ismini verdi.

14.08.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 2 aile dünyaya gelen bebeklerine ilçede görev yaparken PKK'lılar tarafından şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın ismini verdi.

Ceylanpınar'da geçen 23 Temmuz günü, aynı evde kalan polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, uyudukları sırada eve giren PKK'lılar tarafından enselerine ateş edilerek şehit edildi. Olayın ardından şehit polis memurları törenle uğurlandıkları memleketleri Kırşehir ve Niğde'de defnedildi. Kamuoyunda tepkiye yol açan saldırı sonrası polislerin yürüttüğü çalışmada polislerin şehit edildiği saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada 5 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

PKK saldırısı sonrası Ceylanpınar'da geçen 6 Ağustos'ta Coşkunkan çiftinin, 9 Ağustos'ta ise Uçar çiftinin birer erkek çocuğu dünyaya geldi. Coşkunkan çifti çocuklarına Okan, Uçar çifti ise Feyyaz Okan adını verdi. Dünyaya gelen bebeklere şehit isimlerinin verilmesi üzerine Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın eşi Seval Atilla, aileleri ziyaret ederek doğan bebeklere birer altın takıp, Türk bayrağı hediye etti.

Şehit adı verilen bebekleri seven ve aileleri ile sohbet eden Seval Atilla, "Ailelerimiz yakın zamanda evlerinde uyurken hunharca katledilen şehit polislerimiz Feyyaz ve Okan'ı unutmadı, bebeklerine şehitlerimizin isimleri verildi. Ailelerimizi bu duyarlılığından dolayı kutluyorum. Ceylanpınar şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak, daha nice Okan ve Feyyaz'lar doğacak ve isimlerini yaşatacağız" dedi. Dünyaya gelen ilk çocuğuna Feyyaz Okan adını veren baba Ahmet Uçar, "Polislerimizin ismi Feyyaz, Okan, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yeni bir oğlum oldu, oğlumun ismini de Feyyaz Okan koydum. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için bu isimleri koydum" diye konuştu.

Feyyaz Okan bebeğin annesi Halime Uçar da dünyaya gelen oğluna eşi ile birlikte şehit polislerin adını verdikleri için mutlu olduğunu ifade etti. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'da Yeni Doğan Bebeklere Şehit Polislerin İsmi Verildi - Son Dakika


Advertisement