Ceylanpınar'daki Asker Ölümlerinin Aslı Ne? - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'daki Asker Ölümlerinin Aslı Ne?

Ceylanpınar\'daki Asker Ölümlerinin Aslı Ne?

HDP'li Vekil İbrahim Ayhan, Ceylanpınar'daki şüpheli asker ölümleri ile ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a önerge sundu.

19.12.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı aracılığıyla verdiği soru önergesinde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a asker ölümlerine ilişkin sorular yöneltti.

Ayhan, gerekçesinde, "Türkiye'de son yıllarda askeri kışlalarda asker ölümlerinde gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. En son Şanlıurfa ilimizin Ceylanpınar ilçesinde nöbet esnasında bir erin iki arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği Genelkurmay kaynaklarında doğrulanmıştır. Askerlik hizmetini ifa ederken yaşanan bu şüpheli ölümler aileleri tedirgin etmektedir. Türkiye'de askerlik hizmetini ifa ederken çok sayıda şüpheli ölüm olayları meydana gelmektedir. Yaşanan ölümlerin büyük oranı görev zayiatı yâda intihar olarak kayıtlara geçmektedir. Bu ölümlere maruz kalanların çoğunluğunun Kürt olması bazı kuşkuları da gündeme getirmektedir. Ailelerin suç duyuruları askeri mahkemelerce karara bağlandığından ölümlerin nedenleri objektif bir şekilde açığa çıkarılmamaktadır." dedi.
'BAKANLIK OLARAK NE ÖNLEM DÜŞÜNÜYORSUNUZ?'

Sorularını sekiz ana madde halinde yönelten Ayhan, şunları kaydetti: "1-En son Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde üç askerin ölümüyle sonuçlanan olayın nedeni iddia edildiği gibimidir? Yoksa başka bir sebebi var mıdır? 2-Son 10 yılda askerlik görevlerini ifa ederken ölen asker sayısı kaçtır? Bu ölümlerin kaçı görev zayiatı, kaçı intihar olayı kapsamında rapor edilmiştir? 3-Şüpheli asker ölümü kapsamında askeri mahkemelerde görülen davalar var mıdır? Varsa bu davaların sayısı kaçtır? 4-Son 10 yılda askeri mahkemelerce karara bağlanan davalarda şüpheli asker ölümünü doğrular nitelikte kararlar verilmiş midir? 5-Şüpheli asker ölümü kapsamında Genelkurmay Başkanlığının verdiği tazminat var mıdır? Varsa ödenen tazminat tutarı son 10 yılda ne kadardır? 6-Görev zayiatı yâda intihar sonucu ölen askerlerin ailelerine herhangi bir maaş bağlanmakta mıdır? 7-Askerlik görevini ifa ederken her ne şekilde olursa olsun ölen asker şehit ilan edilmekte midir? 8-Bakanlık olarak asker ölümlerinin önüne geçmek amacıyla ne gibi ek tedbirler almayı düşünmektesiniz?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'daki Asker Ölümlerinin Aslı Ne? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement