Ceylanpınar, Sürmeli Kızkuşlarına Sahip Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar, Sürmeli Kızkuşlarına Sahip Çıkacak

Ceylanpınar, Sürmeli Kızkuşlarına Sahip Çıkacak

Rusya'dan göç eden ve Ceylanpınar'ı bir aylık dinlenme alanı olarak seçen sürmeli kızkuşlarına Ceylanpınar Belediyesi sahip çıktı.

23.10.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceylanpınar Belediye Başkanlığında ziyaretlerde bulunan Doğa Derneği Güneydoğu Bölge Sorumlusu Turan Çetin, Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya nesli tükenmekte olan 'Sürmeli Kızkuşu' hakkında bilgiler vererek sahip çıkılmasını belirtti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, Sürmeli Kızkuşu'nun Ceylanpınar'ın olduğunu ifade ederek "Ceylanpınarlı hemşerilerimizle inşallah paylaşacağız Sürmeli Kızkuşunu tanıtacağız" dedi. Atilla ayrıca ziyaretlerinden ve kendilerini bilgilendirmekten dolayı ayrıca Doğa Derneği Güneydoğu Bölge Sorumlusu Turan Çetin'e teşekkürlerini iletti. Belediye Başkanı Atilla, ilçenin giriş ve çıkışında bulunan noktalara Ceylanpınar'ı simgeleyen Ceylan ve Sürmeli Kızkuşu'nun büyük tablolar içerisinde resimlerinin yapılacağını da kaydetti.

KUŞLAR ALAN OLARAK TARIM ARAZİLERİNİ BELİRLİYOR

10 yıldır doğa koruma çalışmaları için Şanlıurfa'da çalışmalarını sürdürmekte olan Doğa Derneği Güneydoğu Bölge Sorumlusu Turan Çetin, Sürmeli Kızkuşunun başta Şanlıurfalılar olmak üzere Ceylanpınarlıların da sahiplenmesini arzu ettiğini belirti.

Türkiye genelinde ise yapılan incelemeler sonucunda birçok Sürmeli Kızkuşu'nun göç ederek Ceylanpınar ilçesinin farklı bölgelerinde önemli doğa alanlarında belirlendiği gözlenirken, Doğa Derneği Güneydoğu Bölge Sorumlusu Turan Çetin, Ceylanpınarlı vatandaşların yardımıyla nesli tükenmekte olan Sürmeli Kızkuşlarının artık sahipsiz kalmayacağını ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ceylanpınar, Sürmeli Kızkuşlarına Sahip Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement