Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu! - Son Dakika
Ekonomi

Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu!

Çeyrek altın rekora koştu. Çeyrek 185 liranın üzerine çıkarak zirveyi gördü. Vatandaş ise satmak için kuyumcuya koştu.

10.02.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın fiyatlarındaki son günlerdeki yükselişle birlikte çeyrek altın rekora koştu. Altının onsu bugün 1.188 doları gördükten sonra şu saatlerde 1.183 dolara gevşese de yurt içinde çeyrek altın 185 liranın üzerine çıkarak zirveyi gördü.

VATANDAŞ KUYUMCUYA KOŞTU

Çeyrek altın bugün Kapalıçarşı'da ortalama 187 liradan satılıyor. Vatandaş elindeki çeyrek altınları satmak için kuyumcuya koştu. En son 21 Eylül'de 113.83 lira ile zirveyi gören gram altın ise bu hafta 113 lira 82 kuruşa tırmanarak zirveyi zorladı.

FİYATLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

ALB Forex Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede altın fiyatlarının yükselmesinde yurt dışındaki ons fiyatının yükselişini baz almak gerektiğini vurguladı.
"Çünkü dolar/TL yurt dışında bu kadar olan bitene rağmen çok pozitif" diyen Kuğucuk, şöyle devam etti:

"TL tarafına oldukça iyi. Şu anda ons tarafında yukarı yönlü harekette 1.200 dolar seviyesini gördük. Bu da gram altını yaklaşık olarak 113-114 lira bandından fiyatlanmasına neden oldu.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Şu anda yurt dışındaki global problemlerin bittiğini net olarak söyleyemiyoruz. Çünkü Avrupa ülkelerindeki İtalya, Almanya, İspanya gibi ülkelerin sorunlu kredileri ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ons fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketin devam edebileceğinin bir göstergesi olabilir.

Tabii bunu söylerken, daha orta vadeye odaklanmak durumundayız. Her ne kadar ABD tarafında faiz artış süreci devam etse de Çin ve Avrupa kaynaklı global endişeler ya da ekonomik endişeler ön planda kalmaya devam edecektir. Bu süreçte ABD'nin faiz artışına rağmen dünyanın geri kalanında örnek vermek gerekirse Avrupa ve Japonya'da negatif faiz uygulamasının varlığı altın tarafını pozitif yönde etkileyebilir.

GRAM 107 LİRAYA DA DÜŞEBİLİR, 120 LİRAYA DA ÇIKABİLİR!

Şayet ABD 2016 senesinde faiz konusunda istekli olmadığını piyasanın anlaması halinde altın bu durumdan pozitif yönde etkilenebilir.

Şu anda içeride gram altına baktığımızda tamamen ons fiyatlarındaki yükselişin etkili olduğunu görmekteyiz. Ons fiyatlarının kısmen gerilemesi ya da kar satışlarının gelmesi halinde içerde gram altının 107-110 lira aralığına kadar gerilemesi söz konusu olabilir. Orta vadeli olarak global piyasalarda var olan endişelerin sürmesi durumunda ise ons altın önde kalmaya devam edecektir. Bu durumda gram altının özellikle ons fiyatının çok kritik kabul edilen 1.200 doları aşması halinde yaklaşık olarak 115-120 lira bandında fiyatlanmasını bekleyebiliriz." (Kaynak:Uzmanpara)

Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Manşet: Hala ülkeyi güllük gülistanlık gösteren bir yönetim var. Altın fırladı dolar euro aldı başını gidiyor ekonomi sıfır turiz bitmiş üretim yok sanayi çökmüş zam zam zam kdv kdv kdv. Doğu güneydoğu savaş alanı vb vb. Bizim lider herkese rest cekiyor( tabi nede olsa kendisi sarayda yaşıyor) dış ülkelerle ilişkiler bıçak kından cıkmış şekilde. Ama hala halka birsürü uyduruk hikaye okuyorlar. İşin ilginç yanı halkta hepbunu yiyiyor. Amaaan neyse boş ver işin birde iyi tarafından bakalım asgari ücret zamlandı:-) 38 13 Yanıtla
  • ferid.: 14 sene almanyada kaldım birtane almanın altın aldığını sattığını görmedim.bu altın manyakliğı Türklerde ve araplarda var.. 32 1 Yanıtla
  • Turk: Bu ne demek ic pazarda paranin bitmesi Savas ortaminda altinin makbul olmasi Devlete guvenin bitmesi demek koyunlar (47) 21 5 Yanıtla
  • YORGUN VATANDAŞ: Olan satar olmayan konuşur. 12 8 Yanıtla
  • nehir: Bütün birikimini ve geleceğini binalara yaptırmış bir ülke olduk.Binalar gelişmişli ğin ölçüsü olsaydı Katar..Kuveyt..BAE..Arabistan..vb.dunyanin efendisi olurdu.Altinin gramı 200 tl olsa kaç yazar.zaten olanda 10 14 yılda tüketerek bitirdi.Birikim bitti.Yarinlar borçla dönüyor. Devlet...Şirket. şahıs. Aile hepsi borçlu. Altını boşver. SANAYİ LER BOL VE YÜKSEK TEKNOLOJİ olmadan bir yere verilmez. Bu filmin sonu karanlık. Tünelin ucundaki ışıkta gelen TREN E benziyor.. 18 1 Yanıtla
  • fakir: evet burada millet çıldırdı.millet kuyumcularda kuyruk olmuş.kimi kuyumcuya kuyruk kavgası var. 6 1 Yanıtla
  • 52: beş kilo altının var sayıyı bari?? 2 1 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement