Çeyrek Altın Yarım Altın Fiyatları Ne Kadar? İşte Altın Fiyatlarında Son Durum.. - Son Dakika
Ekonomi

Çeyrek Altın Yarım Altın Fiyatları Ne Kadar? İşte Altın Fiyatlarında Son Durum..

Çeyrek Altın Yarım Altın Fiyatları Ne Kadar? İşte Altın Fiyatlarında Son Durum..

Çeyrek altın fiyatları dün altın fiyatlarının artışa geçmesiyle birlikte yükselişte.

19.04.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeyrek altın fiyatları dün altın fiyatlarının artışa geçmesiyle birlikte yükselişte. Altın yatırımcısının en çok takip ettiği ve değerlendirdiği araç olan çeyrek altın ve gram fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarının son durumu ve çeyrek altın gram altın fiyatlarının detayları

Altın fiyatları Asya borsalarındaki artış ve petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ABD parapolitikasına dair belirsizliğin devam etmesinin yatırımcılarda temkinli bir duruşa yol açmasıyla beraber bugün değer kazandı. Spot altının ons fiyatı yaklaşık 1 dolar değer kazanarak 1,232 dolardan işlem gördü.

Altın fiyatları 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 113,35 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 758,00 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 113,35 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 758,00 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, Cuma günkü kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

Altın fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün, (OPEC) petrol arzına sınırlama getirilmesiyle ilgili karar alamamasının ardından yükselişe geçti. Cuma günü 1.225 dolara gerileyen altının ons fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 1.233,80 dolardan tamamlamıştı. Altının ons fiyatı, Katar'ın başkenti Doha'daki OPEC toplantının ardından bugün yükselişe geçerek 1.240 dolar sınırına kadar çıktı ve şu dakikalarda 1.236 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, düşen petrol fiyatlarının yatırımcılarının risk iştahını azalttığını, bunun da güvenli liman olarak görülen altın talebini tetiklediğini belirtiyor.

Cuma günü yüzde 0,8 artışla 113,27 liradan günü tamamlayan altının gram fiyatı ise şu sıralarda 113,40 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 186 liradan, Cumhuriyet altını 758 liradan satılıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçen hafta Çin'den gelen olumlu verilerin altına ilginin azalmasına neden olduğunu anımsatarak, bu hafta altın fiyatlarında tekrar bir toparlanma isteğinin görülebileceğini ifade etti.

Altının ons fiyatının 1.258 doları, gram altının ise 116 lira dirençlerini test edebileceğine işaret eden Memiş, "Piyasaların gözü çarşamba günü gerçekleşecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında olacak. Altının gram fiyatındaki yükselişlerin, dolar kuruna bağlı olarak çarşamba gününden itibaren etkili olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Memiş, teknik olarak altının ons fiyatında 1.262 doların direnç, 1.230 doların ise destek olarak öne çıktığını dile getiriyor.

Spot altının ons fiyatı bir önceki seans yüzde 1.3 düştükten sonra bugün çok değişmeyerek 1,228.50 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları üç günlük düşüş sonrası bugün yeniden yatay bir seyre geçerken, doların ve küresel hisselerin değer kazanmasının ardından güvenli varlıklara olan talebin düşmesinden dolayı üç haftanın ilk haftalık düşüşünü yaşadı. Spot altın, Perşembe günü yüzde 1.2 düştükten sonra, yüzde 0.2 daha gerileyerek, Singapur saati ile 08: 51'de ons başına 1,225.54 dolara geldi. Bu yıl yüzde 16 yükselen altın fiyatları, haftayı yüzde 1.2 kayıpla geçmeye yöneldi.

Altının gramı

Geçtiğimiz hafta günü 114,43 liradan tamamlayan altının gram fiyatı, şu sıralarda yatay seyirle 114,40 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 188 liradan, Cumhuriyet altını 765 liradan satılıyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Çeyrek Altın Yarım Altın Fiyatları Ne Kadar? İşte Altın Fiyatlarında Son Durum.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement