Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi" - Son Dakika
Güncel

Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi" kapanış yemeğnden izleyici detayları Adalet Bakanı Müsteşar yardımcısı Selahattin Menteş açıklama "Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi" İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: "İngiltere Türkiye'nin başta PKK ve DAEŞ olmak üzere her türlü terörle mücadele konusunda en sağlam ortağıdır, böyle olmaya devam edecektir.

30.03.2016 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi" kapanış yemeğnden izleyici detayları

Adalet Bakanı Müsteşar yardımcısı Selahattin Menteş açıklama "Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi"

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore:

"İngiltere Türkiye'nin başta PKK ve DAEŞ olmak üzere her türlü terörle mücadele konusunda en sağlam ortağıdır, böyle olmaya devam edecektir."

"Türkiye'nin AB üyeliğinin Türkiye için olduğu kadar AB için de faydalı olacağı inancındayız."

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiltere'nin, Türkiye'nin başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terörle mücadelede en sağlam ortağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

İngiltere Büyükelçiliği konutunda, Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi kapanış yemeğinde konuşan Moore, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen korkunç terör saldırıları ile ilgili İngiltere'nin derin üzüntüsünü yineleyerek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Moore, İngiliz hükümetinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteğin altını çizmek istediğini belirterek, "Türkiye'nin AB üyeliğinin Türkiye için olduğu kadar AB için de faydalı olacağı inancındayız. Reform sürecinde ileriye attığınız her adım Türkiye'nin üyelik savunmasını güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2000'li yıllarda yaptığı yasal düzenlemelerle birlikte mağdurlara gereken önemi vermeye başladığını ve Türk hükümetinin bu alandaki çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Moore, sözlerine şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığının AB müktesebatı ile ilgili reformların yapılması kararlılığını takdirle karşılıyoruz. Bu konuda son yıllarda önemli ilerleme kaydedildi. Bu süreçte Adalet Bakanlığı ile çalışmak elçiliğimizin Türkiye'deki faaliyetlerinin önemli bir parçası oldu. Önümüzdeki zamanlarda Bakanlık ile temel hak ve özgürlükler ve hukukun üstünlüğü konusunda da çalışmaya devam etmek istiyoruz."

Yakın zamanda bu konu ile ilgili bir eşleştirme yapıldığını bildiklerini, bu projeye Hırvatistan ve Litvanya ile başvurduklarını söyleyen Moore "Umarım bu projede birlikte çalışma imkanına sahip oluruz." dedi.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş de, Türk ceza ve adalet sistemine ilişkin yürütülen reform çalışmalarının 2005 yılından itibaren büyük bir ivme kazandığını, bu kapsamda ülkenin temel ceza mevzuatı niteliğindeki kanunların modern dünyada geçerli olan insan odaklı yaklaşımlar doğrultusunda yenilendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın vizyonu uluslararası standartlara uygun, etik değerlere bağlı, sürdürülebilir, mağdur odaklı, etkin bir destek hizmeti kurarak ülke geneline yaymaktır. Bu hedeflere ulaşmak için bakanlık ile büyükelçilik arasında yürütülen Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi kapsamında, Türkiye'de mağdurlara verilecek desteklere ilişkin yasal düzenlemelerin oluşturulması, standartların belirlenmesi ve kurumsal farkındalığın artırılması için gerekli faaliyetleri içeren bir çok önemli çalıştaya birlikte imza atıldı."

Menteş, bu çerçevede Türkiye'de ilk kez hakları sempozyumu düzenlendiğini, İngiltere'ye çalışma ziyareti ve Gaziantep, Adana, Muğla, Samsun ve Eskişehir'de paneller yapıldığını ifade etti.

Menteş, proje ile mevcut durumun analizi yapılarak, tespit edilen eksikliklerin ortadan kaldırılması, belli standartlar oluşturularak mağdurlara hizmetlerin kolaylaştırılması, yasal düzenlemelere katkı sağlaması yönünde oldukça önemli sonuçlar elde edildiğini vurguladı.

Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement