Ceza İnfaz Kurumları Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Ceza İnfaz Kurumları Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda

Tasarının görüşmeleri sırasında siyasi parti grupları Paris'teki silahlı saldırıyı kınadı AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: "Bu saldırıyı yapanlar, kimlikleri, inançları, siyasal görüşleri ne olursa olsun sadece teröristtirler ve tüm dünya kamuoyuna düşen görev, bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri.

07.01.2015 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında siyasi parti grupları Paris'teki silahlı saldırıyı kınadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Fransız karikatür dergisi Charlie Hepdo'nun Paris'teki merkezine bugün yapılan silahlı saldırıda 12 kişinin katledildiğini belirterek, "Bu saldırıyı yapanlar, kimlikleri, inançları, siyasal görüşleri ne olursa olsun sadece teröristtirler ve tüm dünya kamuoyuna düşen görev, bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri açıkça ve kayıtsız şartsız kınamaktır" dedi.

Bostancı, dünya gitgide daha fazla birbirine yaklaşırken ve ülkeler daha fazla farklı inanç, kimlik, anlayış istikametinde dönüşürken, bu tür saldırıların inançlar, kültürler arasında kurulan insani, saygılı ilişkilere, bir arada yaşama iradesine kastettiğini, kin ve nefret tohumlarını ekmeye çalıştığını söyledi.

Bostancı, şunları kaydetti:

"Bu tür eylemlerin, üzülerek müşahade ettiğimiz ve Avrupa medeniyeti ile derin bir karşıtlık oluşturduğuna inandığımız yabancı düşmanlığı ve islamafobi türündeki birtakım toplumsal ve politik eğilimlere bir alan açmayı hedeflediği de gözden ırak tutulmamalıdır.

Terör saldırıları sebebiyle büyük acılar yaşamış milletimiz, bu tür eylemlerin arkasında ne kadar farklı  bağlar olduğunu, cinayetler vasıtasıyla şartlı reflekslerin harekete geçirilmek istendiğini çok iyi bilmektedir. Hedef dünya barışıdır. TBMM olarak Fransız halkının ve yetkililerinin acılarını paylaştığımızı bildirir, yerimizin bu tür konularda insanlığın ortak safı olduğu hususunu ifade ederiz."

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Paris'teki menfur saldırıyı CHP olarak büyük bir nefretle kınadıklarını, saldırganların bir an önce yakalanması ve cezalandırılması hususunda Fransız devleti  ve halkının yanında olduklarını söyledi.

Gök, saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifa diledi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da saldırıyı HDP olarak kınadıklarını ifade ederek, "Faillerin yargı önüne çıkarılarak, bunların İslam ile asla bağlantıları olmadığının dünya kamuoyunca da bilinmesini istiyoruz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ceza İnfaz Kurumları Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement