Cezaevi Aracında Mahkumların Yanarak Ölmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Aracında Mahkumların Yanarak Ölmesine İlişkin Dava

Cezaevi Aracında Mahkumların Yanarak Ölmesine İlişkin Dava

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu ve hükümlünün yanarak hayatını kaybetmesi ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

19.06.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu ve hükümlünün yanarak hayatını kaybetmesi ile ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, yangında hayatını kaybeden tutuklu ve hükümlülerin avukatı ile tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bilirkişinin raporu okundu. Raporda söz konusu araçta kullanılan akaryakıtta kusur olduğu ve aracın tasarımında eksiklerin bulunduğu belirtildi.

Duruşma savcısı da rapordaki kusurlarla ilgili detaylı araştırılma yapılmasını ve kusurlarla ilgili kişilerin tespitlerinin yapılarak kamu davası açılmasını talep etti. Savcı, açılacak kamu davasının da mevcut davayla birleştirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden beklenen raporunun mahkemeye ulaşmadığı gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

Olay

16 Eylül 2011 günü Van'dan İstanbul'a gitmekte olan 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracında, saat 06.00'da Kayseri-Malatya karayolunun Karakuyu köyü mevkisinde seyir halindeyken yangın meydana gelmiş ve cezaevi nakil aracında bulunan Abdülsettar Ölmez (35), Sinan Aşğa (18), İsmet Evin (33), Akif Karabalı (24) ve Medeni Demir (47) hayatını kaybetmişti.

İddianameden

Cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede, tutuklu ve hükümlüler Abdülsettar Ölmez, Sinan Aşğa, Akif Karabalı, Medeni Demir ve İsmet Evin'in, Van'dan İstanbul'a sevki sırasında Pınarbaşı ilçesi yakınlarında cezaevi nakil aracında çıkan yangın sonucu yanarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin araç sürücüsü Cafer S, dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ayazağa Cezaevi Sevk Bölük Komutanlığı Sevk Takım Komutan Yardımcısı İsmail B. ve araç komutan yardımcısı Mustafa K. hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, yangından önce araçta arızalar baş göstermesine rağmen, yola devam edildiği belirtiliyor. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevi Aracında Mahkumların Yanarak Ölmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement