Cezaevi Hükümlülerinden İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Hükümlülerinden İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı

Cezaevi Hükümlülerinden İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı

Hükümlülerin yaptığı gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce ürün, Gündoğdu Meydanında kurulan 9. İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarında sergilenecek.

10.11.2015 17:55  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları'nda kalan hükümlü ve tutukluların ürettiği gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce ürün, Gündoğdu Meydanı'nda kurulan 9'uncu İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda görücüye çıkacak.

Gündoğdu Meydanı'nda yarın yapılacak olan açılış töreni öncesinde, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve diğer müdürlük yetkilileriyle, fuar alanını gezdi, bilgi aldı. 8 gün açık kalacak fuarda, 73 cezaevinden gelen ürünler, 113 stantta sergilenecek. Ürünlerin tamamı ise ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilenlerden oluştu. Fuar alanın gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, cezaevinde üretilen ürün denilince önceki dönemlerde akıllara hep boncuk ve gemi geldiğini anlatıp "Artık sektörel anlamda geniş bir yelpazede iş ve eğitim sağlıyoruz. Hükümlüler, bu ürünleri ürettikleri sırada, aynı zamanda meslek sahibi de oluyorlar. Adalet Bakanlığı olarak iş üretimi ve eğitimi konusunda Avrupa'nın en başarılı ülkesiyiz. Onlarda böyle bir iş yurtları sistemi yok" dedi.

ÜRETTİKLERİNDEN PARA DA KAZANIYORLAR

Hükümlü ve tutukluların yaptıkları iş karşılığında ücret, sigorta ve yıllık kar payı da aldıklarını da söyleyen Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Tüm elde ettikleri para hesaba katıldığında aylık gelirlerinin toplam 400 - 450 TL olduğunu söyleyebiliriz. Bu para az gibi görünebilir ama cezaevi koşulları için iyi bir tutar. Bunun yanı sıra üretimlerimizle, özel sektörün hassasiyetlerini de dikkate alıyoruz. Çünkü bizim için girdi ve diğer maliyetler düşük. Haksız rekabet oluşturmadan üretim gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

35 BİN KİŞİ ÜRETİME KATILDI

Türkiye'de 174 bin 500 hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu, bu üretim sisteminden 35 bin kişinin yararlandığını da ifade eden Enis Yavuz Yıldırım, "Bu sayıyı arttırmayı istiyoruz. TSK, defterdarlıklar, tapu, orman genel müdürlüğü gibi kurumlar da başta gıda ve tekstil ürünleri olmak üzere bizden hizmet alıyorlar. Bizden alım yaparken ihaleye de tabi değiller. Üretimde karlılık maksadı olmadığı için organik ürünlere daha fazla yoğunlaşıyoruz. Foça Açık Tarım Ceza İnfaz kurumunda 2 bin büyükbaşlık tesis yapacağız. Gezen tavuk sayısını bin 500'den 3 bine çıkaracağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Hükümlülerinden İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement