Cezaevi Önünde 'Kadına Şiddet' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Önünde 'Kadına Şiddet' Protestosu

Cezaevi Önünde \'Kadına Şiddet\' Protestosu

Kocaeli ve İstanbul İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi üyelerinden oluşan bir gurup kadın Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde kadına yönelik şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı.

25.11.2014 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli ve İstanbul İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi üyelerinden oluşan bir gurup kadın Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde kadına yönelik şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı. Cezaevi Komisyon Sorumlusu Sevim Kanlı, her gün 3 kadından birinin erkek tarafından öldürülüp taciz edildiğini söyledi.

Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde biraraya gelen İHD üyeleri, 'İçerde, dışarda kadına şiddete son' yazılı pankart açtı. Burada toplanan grup adına konuşan İHD Cezaevi Komisyonu Sorumlusu Sevim Kanlı, kadınların şiddete maruz kaldığını söyledi. Kanlı, konuşmasında şunları söyledi: "Her geçen gün 3 kadından birinin erkek tarafından öldürülüp ve taciz ediliyor. Seviyorum diyen erkekler tarafından tehdit edilen kadınlar koruma istediğinde koruma yerine can güvenliği olmadan evlerine gönderiliyor. Şiddet uygulayan kocayı evden uzaklaştırma uygulaması ise caydırıcı olmaktan çok uzak. Uzaklaştırma süresi biter bitmez İzmir'de öğretim görevlisi Serpil Fındıklı olayında olduğu gibi kadınlar erkeğin şiddetine maruz kalıp öldürülüyor" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Önünde 'Kadına Şiddet' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement