Cezaevi Önündeki Cinayete 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Önündeki Cinayete 15 Yıl Hapis

Cezaevi Önündeki Cinayete 15 Yıl Hapis

Samsun’da namus meselesi yüzünden cezaevi ziyareti sırasında amcasının oğlunu tüfekle vurarak öldürmekten tutuklanan şahıs, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

22.04.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da namus meselesi yüzünden cezaevi ziyareti sırasında amcasının oğlunu tüfekle vurarak öldürmekten tutuklanan şahıs, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Canik ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Samsun Kapalı Cezaevi önünde 25 Ekim 2013 tarihinde Yılmaz Şahin (39), cezaevinde hırsızlık suçundan tutuklu bulunan gelinini ziyarete gitti. Evli ve 5 çocuk babası İbrahim Güler (39), takip ettiği Yılmaz Şahin'e otomatik tüfekle 3 el ateş etti. Boynundan ve göğsünden yaralanan Şahin, olduğu yere yığılıp kaldı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Yılmaz Şahin, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Silahlı saldırgan olay yerinden elinde otomatik tüfekle kaçarken, kısa süre içinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

İbrahim Güler hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında hazır bulunan sanık İbrahim Güler, kendini savundu ve daha önceki ifadelerinin geçerli olduğunu söyledi. İbrahim Güler'in avukatı Ata Giritli ise yaptığı son savunmada, "Müvekkilim silahı öldürmek için taşımıyor. Öldürmek isteseydi daha önce öldürürdü. Aralarında daha önce mal mülk anlaşmazlığı da yok. Olay, eşinin ve namusunun yüzünden meydana gelmiştir. Ölen sanığın 15 yaşındaki kızını kastederek, onu alacağının da dedikodusunu yapmıştır. Öldürmede tahrik hükümlerinin azamisinin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

Ağır ceza başkanı, şerh koyarak cinayetin kasten ve planlayarak işlenmediğine ancak tahrik uygulanmasına yer olmadığına karar verdi. Mahkeme üyeleri ise cinayette tahrik hükümlerinin uygulanmasına ve planlı bir şekilde işlenmediğine kanat getirdi. Sanık İbrahim Güler, oy çokluğuyla tahrik altında adam öldürmek suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Önündeki Cinayete 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement