Cezaevinde Anneleriyle Kalan Çocuklara Oyuncak - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Anneleriyle Kalan Çocuklara Oyuncak

Eskişehir'de lise öğrencileri ile öğretmenleri, cezaevinde annelerinin yanında kalan çocuklara oyuncak, kitap ve boya kalemi hediye etti.

27.04.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de lise öğrencileri ile öğretmenleri, cezaevinde annelerinin yanında kalan çocuklara oyuncak, kitap ve boya kalemi hediye etti.

Alınan bilgiye göre, Yılmaz Çetintaş Anadolu Lisesi yönetimi ve öğretmenler tarafından, öğrencilere yönelik "toplum hizmet uygulamaları" çalışması kapsamında 100'ü aşkın kitap ile çok sayıda oyuncak ve boya kalemi temin edildi.

Tepebaşı Gençlik ve Spor Merkezinin destekleriyle yürütülen çalışma kapsamında Eskişehir H Tipi Cezaevine giden öğretmen ve öğrenciler, bunları, tutuklu ve hükümlü annelerinin yanında kalan 0-6 yaş grubundaki çocuklara dağıttı. Temin edilen bebek bezleri de annelere verildi.

Cezaevinde 2 saat kalan grup, mahkumların yararlandığı kütüphaneyi gezerek, çocuklarla oyunlar oynadı.

İngilizce öğretmeni ve proje sorumlusu Gülay Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşı ne olursa olursa cezaevlerindeki herkesin sosyal aktivitelerde yer alması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerinin mahkumları anlayabilmesi ve cezaevindeki çocukların da mutlu olmasını sağlamak amacıyla projeyi hazırladıklarını belirten Erten, "Kitapların 'gizli öğretmenler' olduğuna inanıyoruz. Oyuncakların, çocukların hayal gücünü geliştirdiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz de ziyaret ettiğimiz kişiler de mutlu oldu. Bu anlamda projeye destek veren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve yetkililere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Lise yönetimi ve merkezin bu tür ortak çalışmalarının süreceğini dile getiren Erten, topluma yararlı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Anneleriyle Kalan Çocuklara Oyuncak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement