Cezaevinde Tiyatro Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Cezaevinde Tiyatro Gösterisi

Cezaevinde Tiyatro Gösterisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tiyatro Topluluğu Sinop E Tipi Cezaevi’nde “Karmakarışık” isimli oyunu sahneledi.

19.05.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tiyatro Topluluğu Sinop E Tipi Cezaevi'nde "Karmakarışık" isimli oyunu sahneledi.

OMÜ Tiyatro Topluluğu'nun, cezaevi konferans salonunda gerçekleştirdiği tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. 33 kişilik gösteri grubuna, Tiyatro Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ömer Güllü ve Yönetmen Mert Kılıç liderlik etti. "Karmakarışık" isimli oyunun sergilendiği 100 dakikalık gösteri, bir bakanın özel yaşamında karşılaştığı trajikomik hikayeyi konu alıyor. Katılanlara keyifli anlar yaşatan gösteri, uzun alkışlarla perdesini kapattı.

Sinop E Tipi Cezaevi Müdürü Özer Duman yaptığı konuşmada, "Cezaevleri kültürel ve sanatsal faaliyetlerde öksüz çocuk muamelesi görüyordu. Oysa cezaevi, toplumun en kırılgan dezavantajlı gruplarını içinde barındırıyor. Tahliye sonrası sosyal dokuya ve sivil yaşama adaptasyon sorunu yaşayan hükümlüler, cezaevlerinde barındırıldıkları süre içerisinde de değersizlik ve dışlanmışlık hissiyle baş etmek zorunda, bu süreç tahliye sonrası tekrar eden suç eğilimlerini birlikte getiriyor. Biz tüm imkanlarımızla hükümlülerin uyum sürecine destek veriyoruz. Bu çalışmalarda diğer kurumların, sivil inisiyatifin ve sanat topluluklarının desteklerini çok önemli buluyoruz. Ceza infaz kurumları toplumun en önemli sinir uçlarından biri, doğru yaklaşımla doğru kanallardan temas edilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Çalışmalarımıza destek olmaları için neredeyse her kesime kapılarımızı açıyor, kurum imkanlarını seferber ediyoruz" dedi.

Tiyatro topluluğu için özel olarak hazırlanan pano, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman tarafından takdim edildi. Tiyatrocuları tek tek tebrik eden Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Hiç bir karşılık gözetmeden, Samsun'dan kalkıp buraya geldiniz, kurumumuza ve günümüze renk kattınız, ben sivil toplulukların bu tür duyarlı ve sağduyulu yaklaşımlarını çok değerli buluyorum. Davranışınızın bütün sivil topluluklara ve öğrenci kulüplerine örnek olmasını diliyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cezaevi sosyal alanları ve sanat galerisini gezen misafir tiyatro topluluğu, toplu fotoğraf çekimiyle kurumdan uğurlandı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezaevinde Tiyatro Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement